avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Furt domeniu web site
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Furt domeniu web site

recent am intampinat urmatoarea situatie: mi-a fost ,,sparta,, parola de acces la email de unde mi-a fost luata o copie scan a cartii de identitate - persoana care a facut acest lucru e din cercul meu de cunoscuti; acesta a folosit copia CI si semnatura mea (semnatura originala) pentru a solicita firmei de hosting care gazduieste domeniul website-ului meu sa-i transfere lui domeniul - adica el se poate impropietari cu web site-ul meu, castigand bani din functionarea acestuia
mentionez ca intre mine si firma gazduitoare nu exista un contract scris pentru ca nu au o astfel de procedura - exista pe site-ul lor un fel de acord pe care il accepti implicit in momentul in care platesi factura pe care ti-o emit.
problema mea in acest moment este recuperarea domeniului si securitatea acestuia - se pare ca e ,,suficient,, sa mi se fure o copie CI si o copie a semnaturii in original pe care sa le trimita la firma de hosting ca sa poata intra in proprietatea domeniului (si a website-ului) - n-am fost in nici un fel consultat si n-am primit nici o solicitare a acordului meu referitor la transferul domeniului (posibil sa-mi fi transmis aceste informatii pe adresa de email care mi-a fost ,,spart,,); pe site-ul firmei de hosting nu este descrisa procedura prin care firma verifica solicitarea de transfer a domeniului din proprietatea actualului detinator, in proprietatea unui alt detinator.
Ce as putea face, legal, intr-o asemenea situatie? Ce solicitari as putea avea catre aceasta firma de hosting ca sa-mi pot recupera website-ul si ca sa pot beneficia de securitate?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 00:14, 31 August 2013
Dvs decideti ce veti face:
Fapta de a cauza un prejudiciu patrimonial unei persoane prin introducerea, modificarea sau stergerea de date informatice, prin restrictionarea accesului la date informatice ori prin împiedicarea, în orice mod, a functionarii unui sistem informatic, în scopul de a obtine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 3 la 12 ani.
(art. 49 Titlul III -prevenirea si combaterea criminalitatii informatice, Legea 161 din 2003)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Website - inregistrare in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal aliennt aliennt Buna ziua, Intrebarea mea, asa cum reiese probabil si din subiect, este legata de Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal. Este ... (vezi toată discuția)
Atac virusi ContSters269461 ContSters269461 De mai mult timp PC-ul meu se viruseaza, ca si altele. In ultima vreme, este chiar suparator. Apelind la un specialist si verificind dupa IP-ul de unde au fost ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva rackem97 rackem97 Buna ziua, Clauze abuzive - https://ec.europa.eu/consumers/odr/reso ... ses_en.pdf În anul 2014, am înregistrat un domeniu printr-o companie terta, ... (vezi toată discuția)