avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca, inregistrari incomplete
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca, inregistrari incomplete

Mi s-a omis inscrierea in cartea de munca in anul 2008 a sporului de vechime acordat prin decizie semnata de conducerea unitatii, decizie pe care o am in original datata, semnata, inregistrata si stampilata. Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:26, 31 August 2013
Mentionez ca sunt functionar public, doamna in cauza de la personal care a omis inscrierea in cartea de munca nu mai lucreaza in institutie. Se poate solicita inscrierea acum a omiterilor din cartea de munca, dupa ce aceasta a fost inchisa si predata?
Carnetul de munca nu mai poate fi modificat. Daca doriti, puteti solicita adeverinta, aveti dreptul asta, asa cum a specificat @freeelis.
Dar, pentru anul 2008, la calculul pensiei dvs. va fi luat in considerare venitul realizat inscris in declaratia de CAS, asa ca nu vad la ce v-ar folosi adeverinta, decat sa dati de lucru cuiva care intocmeste astfel de adeverinte. Birocratia sa traiasca!
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
ana-cer, moderator
Poate fi tras cineva la raspundere?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
zanazane, utilizator
Pentru ce? Doamna de la personal nu a gresit cu nimic, era irelevanta inscrierea sporului in cartea de munca, atata timp cat sporul respectiv v-a fost platit si a facut parte din baza de calcul a CAS, consemnata in declaratia de CAS depusa de angajatorul dvs. la casa de pensii.
Doar in cazul in care angajatorul dvs. nu a depus declaratia de CAS aveti nevoie de adeverinta privind venitul realizat.

Legea nr. 263/2010:
ART. 6
(1) În situaţiile în care, pentru anumite perioade de dupã data de 31 martie 2001, stagiul de cotizare în sistemul public de pensii, respectiv veniturile asigurate pe baza cãrora se determinã punctajul lunar, nu pot fi dovedite prin declaraţia nominalã de asigurare, persoana în cauzã poate prezenta casei teritoriale/sectoriale de pensii competente alte documente doveditoare, întocmite în condiţiile legii.
(2) Documentele doveditoare pot fi:
a) carnetul de muncã, cu înregistrãrile efectuate potrivit normelor legale, în original;
b) certificate cu informaţii extrase din registrele generale de evidenţã a salariaţilor depuse de angajatori potrivit art. 7 din Hotãrârea Guvernului nr. 161/2006 privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţã a salariaţilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
c) certificate/adeverinţe eliberate în condiţiile legii de Arhivele Naţionale sau de cãtre deţinãtorii legali ai arhivelor foştilor angajatori;
d) hotãrâri judecãtoreşti prin care se reconstituie elementele necesare stabilirii drepturilor de pensie.
(3) Documentele prevãzute în alin. (2) se prezintã în copie certificatã sau în original, dupã caz.
(4) Prevederile alin. (1) şi (2) se aplicã numai în situaţiile în care se dovedeşte cã angajatorul se aflã în imposibilitatea de a întocmi şi de a depune declaraţia nominalã de asigurare.
1. Incepand cu data de 01.04.2001 stagiul de cotizare la pensie este dovedit prin declaratia nominala lunara (D112) intocmita de angajator si transmisa la Casa de Pensii.

2. Adeverinta pe care o solicitati dvs. nu va ajuta la nimic si nici inregistrarea sporului de vechime in carnetul de munca.

3. Mergeti la Casa de Pensii si solicitati (contra cost) eliberarea adeverintei cu stagiul de cotizare si vedeti acolo ca sumele inregistrate (si pentru care s-a platit contributia) cuprind si sporurile de care vorbiti dvs.

Alte discuții în legătură

Calcul pensie Cherciudumitrache Cherciudumitrache Buna ziua, In adeverinta cu sporuri emisa de angajator sunt sporurile de vechime pan in data de 28.02.2003 si sporurile pentru pensie suplimentara pana in ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pensie LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca este necesara, la dosarul de pensie, limita de varsta, adeverinta cu salariile brute realizate, care sunt diferite mult de salariile de baza inregistrate ... (vezi toată discuția)
rog punct de vedere referitor la cerere fost salariat, pentru dosar pensie dory2014 dory2014 Un fost salariat al societatii care este posesor al carnetului de munca de unde reiese vechimea sa in munca , solicita eliberarea unui document din ... (vezi toată discuția)