avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stabilire salariu dupa revenire din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stabilire salariu dupa revenire din CCC

Buna ziua, pe data de 1 august 2013 am revenit din concediu crestere copil inapoi la primarie unde am lucrat. Intre timp, salariile s-au majorat de 2 ori semnificativ dar dl secretar spune ca eu nu beneficiez de aceste mariri. M-a incadrat tot cu brutul de dinainte de plecare. Acele majorari de slar pe perioada cat am fost in CCC nu se iau in considerare si la salarul meu ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 31 August 2013
Potrivit art.10 alin.2 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

Lucrati in sectorul bugetar sau privat?
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5, art.6, art. 9 alin. (4) și (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare

(2) Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și art. 6 constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

2. Asadar ar trebui sa primtiti si dvs. majorarile de salariu din perioada cat ati fost in CCC.
Avand in vedere ca lucrati in sectorul bugetar , va sunt incidente urmatoarele dispozitii : pentru persoanele care s-au aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului, precum si pentru personalul ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, luandu-se in considerare functia, clasa, gradul, treapta de salarizare detinute anterior suspendarii din functie, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare dupa ccc sburlea corina sburlea corina Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum se face reincadrarea pe functie în cazul revenirii din concediul de cresterea copilului in data de 08.05.2017. Nu stiu ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu maternal - drepturile salariatei darclee darclee Buna, As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: am stat 1 an in concediu de crestere copil si, la intoarcere mi s-a dat acelasi post dar, ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu întoarcere cic Alelena Alelena Buna ziua, In urma concediului de creștere a copilului ,având contractul suspendat au avut loc majorări salariale anuale plus o majorare venită din ... (vezi toată discuția)