avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Lamurire Anexa 2
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Lamurire Anexa 2

buna ziua!,as vrea sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune si anume; in urma unui accident soferul nu si-a recunoscut vina si am chemat politia,care a facut proces verbal in care rezulta ca el a intrat pe banda mea fara se se asigure. am primit copia lui de asigurare casco,dar pe proces a scris ca nu recunoaste fapta si nu e deacord cu reparatiie la masina mea. am fost la firma de asigurare a vinovatului,depus dosar,a venit a facut poze si constatare si acum imi spune ca mai asteapta anexa 2 de la politie din cauza ca soferul nu si-a recunoscut vina. e legal asa ceva?,daca am pv unde scrie clar cinee vinovatul. ce contine mai exact anexa 2?
Cel mai recent răspuns: adikhcd16 , utilizator 10:02, 15 Mai 2014
mie mi-a spus societatea de asigurari,ca asteapta anexa 2 din cauza ca el nu si-a recunoscut vina, daca nu face contestatie in 2 saptamani la acel pv,nu e ca si cum isi recunoaste vina si trebuie sa isi dea acordul in aceea anexa?
In practica mea, in toate cazurile in care s-au produs accidente de circulatie fara victime s.a intocmit proces verbal de contraventie in care politia nominalizeaza vinovatul, indiferent daca acesta este sau nu de acord cu aceasta nominalizare. Conducatorul auto nemultumit de continutul procesului verbal poate face obiectii pe respectivul proces verbal. Procesul verbal de contraventie intocmit de pokitie poate fi contestat de partea nemultumita in termen de 15 zile.
In cazul in care in urma accidentului de circulatie au rezultat victime nu poate fi vorba de o contraventie, ci o infractiune pentru care se deschide un dosar de dercetare penala. Intrucat in acest caz nu se intocmeste un proces verbal de contraventie politia comunica societatii de asigurare datele privind accidentul de circulatie prin anexa nr. 2.
pai atunci de ce imi spune ca asteapta anexa 2, daca respectiva se da doar in caz de accident cu raniti? aici nu a fost vorba de asa ceva?, ce sa mai inteleg?
Repet, nu a fost vorba de victime, doar masinile au fost avariate.Ce sa mai inteleg?,cum se procedeaza cu anexa 2?, il cheama politia pe vinovat, in caz, ca el nu face contestatie la pv sa isi dea acceptul, cu privire la reparatia mea?
Buna ziua, am urmarit dialogul dumneavoastra cu privire la o situatie in care nu au avut loc victime, dar daca este o victima decedata, care ar fi pasii de obtinere a Anexei 2 de la organele abilitate, respectiv serviciul politiei rutiere, adica cei care au intocmit acest dcument? Stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare amiabila artbor20 artbor20 Buna seara, Nu mai tin minte, dar am citit undeva(am tot cautat dar n-am mai gasit site-ul/link-ul) ca in anumite cazuri asiguratorul trimite date detaliate ... (vezi toată discuția)
Se poate contesta anexa 2? buziladiana buziladiana accident produs pe 04.08.2012 anexa 2 eliberata pe 06.08.2012 deci pe baza cercetarilor facute de politistul rutier la fata locului. La punctul 1 Auto ... (vezi toată discuția)
Despagubiri rca lili77 lili77 Buna ziua,sora mea a avut un accident de circulatie dosarul este la parchet,dar noi am vorbit cu firma de asigurari pentru a deschide dosar de dauna si ne a ... (vezi toată discuția)