avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Intrebari referitor la un imprumut de la o PF cu ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Intrebari referitor la un imprumut de la o PF cu garantie mobiliara .

Buna ziua.

Asi vrea sa primesc un imprumut de la o persoana fizica cu garantie imobiliara realizat prin notar public , valoarea imprumutului ar fi de 3000 Euro , iar valoarea imobilului ar fi de 50000 Euro .

Prima intrebare ar fi : - se poate face un contract notarial prin care doar o anumita cota parte sa fie trecut ca si garantie imobiliara ?? (de exemplu - 1 pe 6 sau 1 pe 7 parte din valoarea imobilului ) ??

A doua intrebare este : - daca ulterior se ajunge la concluzia ca persoana cu care am incheiat contractul notarial in vederea obtinerii unui imprumut are intentii dubioase si ar vrea sa obtina o suma mai mare decit prevede contractul , ce legi sau ce metode sint in favoarea mea ??? (de exemplu: eu am o datorie de 3000 Euro + dobinda conform intelegerii cu PF , lunar sau trimestrial trebuie sa dau inapoi o anumita suma din datorie iar la final PF refuza sa mai primeasca ultima parte din suma datorata invocind fel si fel de probleme personale , dupa ce perioada de rambursare se termina sa apara din senin ca el nu a primit toata suma conform contractului si cazul sa ajunga in instanta judecatoreasca si astfel sa pierd aceea cota parte din apartament .)
- care este metoda prin care eu am garantia ca PF primeste suma datorata de la mine si sa pot dovedi prin chitante ???
- ce alte smecherii se pot intimpla in astfel de situatii de imprumutare ???

Vreau sa precizez ca legal eu am salar minim pe economie declarant , iar restul o primesc conform intelegerii , din cauza asta primesc salarul cu anumite intirzieri lunare , din cauza asta eu nu pot opta la o banca pentru o suma mai mare , asi vrea sa-mi rezolv problemele mele prin metoda sus amintita fara sa ies in paguba mare .

Sper sa primesc raspunsuri cit mai bune si va multumesc din timp pentru ajutorul acordat .
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
Rudolf999, utilizator

Alte discuții în legătură

Exista urmatoare sutuatie:este o familie tata ,mama cu patru ... LaszloF LaszloF Exista urmatoare sutuatie:Este o familie tata ,mama cu patru copii.In anul 2015 a murit mama .In anul 2018 are loc succesiunea de mostenire al mamei. Fiecare ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana mistery01ro mistery01ro Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma de bani. Am stabilit de comun acord sa incheiam o chitanta de mana intre noi pentru aceasta suma. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)
Declaratia notariala poate fi folosita la partaj? CDaniela85 CDaniela85 Buna ziua. Buna ziua. Sunt casatorita de 8 luni de zile. In august am cumparat un apartament in valoare de 33000 euro impreuna cu sotul care este intabulat ... (vezi toată discuția)