Asi vrea sa primesc un imprumut de la o persoana fizica cu garantie imobiliara realizat prin notar public , valoarea imprumutului ar fi de 3000 Euro , iar valoarea imobilului ar fi de 50000 Euro .
Prima intrebare ar fi : - se poate face un contract notarial prin care doar o anumita cota parte sa fie trecut ca si garantie imobiliara ?? (de exemplu - 1 pe 6 sau 1 pe 7 parte din valoarea imobilului ) ??
A doua intrebare este : - daca ulterior se ajunge la concluzia ca persoana cu care am incheiat contractul notarial in vederea obtinerii unui imprumut are intentii dubioase si ar vrea sa obtina o suma mai mare decit prevede contractul , ce legi sau ce metode sint in favoarea mea ??? (de exemplu: eu am o datorie de 3000 Euro + dobinda conform intelegerii cu PF , lunar sau trimestrial trebuie sa dau inapoi o anumita suma din datorie iar la final PF refuza sa mai primeasca ultima parte din suma datorata invocind fel si fel de probleme personale , dupa ce perioada de rambursare se termina sa apara din senin ca el nu a primit toata suma conform contractului si cazul sa ajunga in instanta judecatoreasca si astfel sa pierd aceea cota parte din apartament .)
- care este metoda prin care eu am garantia ca PF primeste suma datorata de la mine si sa pot dovedi prin chitante ???
- ce alte smecherii se pot intimpla in astfel de situatii de imprumutare ???
Vreau sa precizez ca legal eu am salar minim pe economie declarant , iar restul o primesc conform intelegerii , din cauza asta primesc salarul cu anumite intirzieri lunare , din cauza asta eu nu pot opta la o banca pentru o suma mai mare , asi vrea sa-mi rezolv problemele mele prin metoda sus amintita fara sa ies in paguba mare .
Sper sa primesc raspunsuri cit mai bune si va multumesc din timp pentru ajutorul acordat .
Chitanta de mana
mistery01ro
Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma de bani. Am stabilit de comun acord sa incheiam o chitanta de mana intre noi pentru aceasta suma. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)