avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grad de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grad de munca

un salariat care s-a incadrat pentru pensie in anul 2008, si care in perioada 2007-2008 a lucrat la o societat comerciala privata, mai poate obtine adeverinta pentru incadrarea in grupa de munca. mai sunt valabile grupele de munca in 2009 si ce act le reglementeaza?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:37, 20 Martie 2009
Pentru perioadele lucrate in grupe de munca anterior datei de 01.04.2001, orice persoana beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare si de un spor de vechime aferent fiecarui an lucrat in grupa.

Ulterior acestei date, o persoana poate lucra in conditii de munca deosebite sau speciale.
Ce legatura are perioada 2007-2008 cu grupele de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pensionare grupa a ii-a de munca herminav herminav Buna ziua, Salariat (30.05.1960) o vechime in munca de 40,7 a lucrat in grupa a II-a de munca 17,8 (1983-2001). Stiam ca pentru grupa II-a se acorda 3 luni ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca se mai ia in calcul la stabilirea varstei de pensionare si a cuantumului pensiei? mosneagm mosneagm buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca grupa I de munca de care am beneficiat anterior datei de 01.04.2001 se mai ia in calcul la stabilirea varstei de ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca s-a transformat in grupa ii de munca? nina55 nina55 am lucrat 7 ani in gr 1 de munca si pe4 ian 2012,a dus adeverinta la casa de pensii pt recalcularea deciziei si mi sa spus ca de la 01.01.2012 grupa 1 se ... (vezi toată discuția)