avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua.Locuiesc cu sotia in casa in care ea este coproprietara cu bunica ei.50/50. In partea noastra de casa este o baie comuna iar in partea bunicii ei este o bucatarie comuna.Avand in vedere ca in aceste puncte comune avem foarte mari divergente cu bunica ei sotia a hotarat sa inchidem usa care leaga corpurile de casa urmand ca noi sa ne facem bucatarie iar bunica baie.Numai ca tatal sotiei mele (fiul bunicii) care locuieste in alta parte, nu vrea in ruptul capului sa-i faca baie.Ce pasi poate sa faca sotia in continuare pentru a-i obliga sa ramana in partea lor respectiv sa-si faca si baie? Multumesc mult.
Apelati la un topograf pentru intocmirea documentatiei de apartamentare.
solutia este partajarea imobilului fie cu atribuirea acestuia catre sotia dvs si obligarea la plata unei sulte catre bunica fie in urma unei expertize impartirea acestuia in 2 loturi(situatia actuala)fiecare folosindu-si partea de imobil cum doreste.
Mergeti la un mediator sa rezolvati problema amiabil, altfel trebuie sa mergeti in instanta si o sa va coste bani si timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa SICLING SICLING Va rog, dati-mi niste sfaturi, cu privire la urmatoarea situatie: detin in coproprietate (mai sunt inca 3 proprietari) o casa in Bucuresti (eu detin 50%). ... (vezi toată discuția)
Succesiunea ContSters96325 ContSters96325 Va mai propun un subiect....la care mi am un dubiu....si daca ma puteti ajuta....vas multumi din suflet. Impreuna cu unchiul meu avem 50-50% dintr-o ... (vezi toată discuția)
Intrebari la un partaj ovidiu0902 ovidiu0902 Buna ziua,ma aflu si eu intr-o situatie de partaj la trei ani dupa divort si si am si eu niste intrebari,poate aflu si eu raspunsurile la ele,dar sa va spun ... (vezi toată discuția)