avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reprezentare in recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reprezentare in recurs

pot sa ma apar singur in recurs, apeland la un avocat doar pt a-mi formula cererea??
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:14, 1 Septembrie 2013
Potrivit prevederilor art.13 alin.2 C.proc.civ., părțile au dreptul, în tot cursul procesului, de a fi reprezentate sau, după caz, asistate în condițiile legii. În recurs, cererile și concluziile părților nu pot fi formulate și susținute decât prin avocat sau, după caz, consilier juridic, cu excepția situației în care partea sau mandatarul acesteia, soț ori rudă până la gradul al doilea inclusiv, este licențiată în drept.

~ Conținut șters la cerere ~
e proces civil, a inceput in 12.04.2012, oare pe care cod civil???
Nu e important codul civil ci codul d eprocedura civila sub imperiul caruia va judecati.

In cazul dvs este vorba despre vechiul cod de procedura civila.

Va veti putea prezenta singur (nu reprezenta), dar nu veti putea pune concluzii orale (doar in scris ) in fata instantei de recurs.

Binenteles ca este bine ca motivele de recurs sa fie redactate de un avocat pt ca acesta cunoaste cazurile de cassare prevazute de lege si poate face incadrarea in acestea mult mai usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatoriu avocat in recurs? catalina.p catalina.p intreb intr-un proces civil ( exemplu o contestatie la PV de contraventie ) daca se face recurs , este musai sa fie intocmit de un avocat si reprezentat pe ... (vezi toată discuția)
Mandat de reprezentare doberv doberv daca un prieten are pe rol un proces civil si nu stie ce sa vorbeasca in instanta si este si emotiv daca imi face mandat de reprezentare prin notar ma pot duce ... (vezi toată discuția)
Pentru recurs este obligatoriu un avocat udreacris udreacris Buna ziua ,Am un proces la care s-a dat hotarîre cu recurs.Trebuie sa pun OBLIGATORIU avocat sau pot face eu singur cererea de recurs ?multumesc (vezi toată discuția)