avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru si intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru si intabulare

Mai am o intrebare, dar va rog nu-mi raspundeti cu cea ce eu pot gasi pe internet.
La o proprietate a parintilor mei nu se mai termina inscrierea in CF. Vesnic apare ceva si ei o iau de la capat de citiva ani. Ultima data, cel de la Cadastru a descoperit cea ce era pe hartile sale de la inceput: doua numere de parcela la o singura proprietate. Parintii stiau, el nu a vazut, nu a ascultat. S-a redeschis proces (e corect spus?) pentru rectificare. Sentinta s-a dat in februarie si ieri ne anunta ca nu a facut inscrierea in CF din cauza ca lipseste "incheierea" pe care consiliul (asa am inteles eu) inca nu a dat-o. Intrebarea mea: este reala motivarea? Se trage de timp sau a fost neglijent si acum cauta o scuza? Sau, ce altceva poate fi? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters287867 , utilizator 08:24, 29 Octombrie 2013
In lipsa documentelor este hazardat a emite raspuns la obiect si a nominaliza vinovatul
Daca a fost deschisa actiune in instanta ,petentul nu a avut interesul sa urmareasca solutionarea ,astfel incat sa intre in posesia hotararii instantei in luna februarie ?
Studiati cu atentie hotararea instantei de judecata,incheierea de la OCPI,conditionat de care puteti desfasura demersuri catre autoritatea locala
ynocentta a scris:

,petentul nu a avut interesul sa urmareasca solutionarea ,astfel incat sa intre in posesia hotararii instantei in luna februarie ?

Are hotarirea inca din februarie si a fost trimisa o copie firmei ce se ocupa de intabulare, imediat.
ynocentta a scris:

I
Studiati cu atentie hotararea instantei de judecata,incheierea de la OCPI,conditionat de care puteti desfasura demersuri catre autoritatea locala

Problema tocmai asta era ca doamna nu reuseste sa obtina incheierea de intabulare dintr-un motiv misterios invocat de autorizatul in cadastru.
Probabil respectivul autorizat acum se referea la obtinerea sentintei cu mentiunea definitiva si irevocabila. Pronuntata in februarie, sentinta este definitiva si irevocabila daca nu s-a facut recurs in termenul legal.
Mai mult ca sigur este o neglijenta a persoanei pe care ati contactat-o pentru documentatia cadastrala.
Cu hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă, şi cu actele aferente, printr-o cerere, se solicită OCPI, -Biroul local, rectificarea cărţii funciare, conform dispozitivului din hotărîre.
OCPI va dispune prin ÎNCHEIERE DE CARTE FUNCIARÃ, rectificarea cărţii funciare Această încheiere vi se va trimite şi d-voastră, ca persoană interesată.
Aţi spus că formalităţile le faceţi printr-o firmă specializată. Solicitaţi-le nr. de înregistrare cu care au depus documentaţia(inclusiv hotărârea judecătorească) la OCPI şi pe site OCPI de care depindeţi veţi vedea rezolvarea dată(dacă respectiva firmă a depus cu adevărat actele)
Multumesc mult @d-doinita si @liamic43. Intentionez sa ma deplasez eu in numele parintilor pentru clarificare. Sfaturile dumneavostra ma ajuta mult.

Alte discuții în legătură

Nu stiu ce sa fac ! intabulare ? -cadastru,unde sa merg ? mai imi ttrebuie cadastru pe numele meu dorudoru dorudoru Am o hotarare judecatoresca ( Definitiva si irevocabila ) Care tine loc de :Act vinzare-cumparare. Pe o casa din Com.Vasilati jud. Calarasi. Am cumparat casa ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate - se poate contesta intabularea unei parcele? ContSters206369 ContSters206369 buna seara... pe scurt: detin un teren , pus in posesie in 1991, cu titlu de proprietate , dar nu am facut intabulare pe el , ...vecinii mei au intabulat ... (vezi toată discuția)
Anulare inscrieri cf Luciana21 Luciana21 Va rog sa imi spuneti cum pot formula actiunea pentru radierea sau anularea inscrierilor din CF? Este vorba de o actiune in rectifcare sau radiere avand in ... (vezi toată discuția)