avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Informatii divort - doi minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Informatii divort - doi minori

Buna,
Am nevoie de cateva informatii, nu cunosc domeniu si nici informatii utile nu gasesc pe internet. Ma intereseaza informatii despre divort, situatia este urmatoarea:
Tata (agresiv, bun prieten cu bautura si dosar penal in lucrare).
Mama ( lovita, injurata, scoasa afara din casa).
Eu (minor, scos afara, agresat...)
Frate (minor - 8 ani)

Deci vrem sa scapam de acest om (bestie, animal), prima data a inceput in 2012 de cand a inceput cu bautura (lovire cu pumnul/palma) sau rezolvat problemele pana in Iunie 2013 cand a inceput din nou si de aceasta data cu pumnul si materiale usoare.
Specific ca dosarul penal este in lucru, inca nu putem sa ii facem nimic decat puscarie 4 luni de zile.
Vrem sa nu mai aiba drept asupra noastra adica sa nu mai fie tatal nostru.
Seara de seara scandal, dormit pe la vecini... politie si politie.

Acest om nu lucreaza ca mai bine de 6 luni - in acest timp nu i-am cerut un leu acestui om. Nu dorim nici pensie alimentare, absolut nimic doar liniste in casa si sa scapam de el.

Care sunt procedurile pentru a divorta, ma intereseaza si nise preturi orientative.
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2013
alindot, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:09, 1 Septembrie 2013
Pentru a initia procedura de divort mama ta ar trebui sa se hotarasca in acest sens, sa consulte un avocat care sa o indrume si sa apeleze - ca un prim pas - la un mediator pt procedura de informare.

Apoi se va merge in instanta unde se va cere divortul si custodia exclusiva asupra voastra.

In paralel cu divootul si urgenta ca si procedura se poate solicita un ordin de protectie impotriva tatalui, precum si evacuarea acestuia din locuinta familiei.

Onorariile avocatilor difera in functie de complexitatea spetei, de experienta avocatului etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde sa-r incadra urmatoarea fapta. ContSters75393 ContSters75393 Ieri un grup de 4-5 persoane de sex masculin consumau bauturi alcoolice in fata curtii unui vecin de-al lor.Afara pe acolo pe linga acest grup se jucau sicei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.sunt minor si am 15 ani jumate.intr-o seara stăteam ... Adrian15 Adrian15 Buna ziua.Sunt minor si am 15 ani jumate.Intr-o seara stăteam pe banca si un om a venit la mine si m-a lovit cu piciorul si a vrut sa imi dea si cu palma doar ... (vezi toată discuția)
Abuz agent de pază RendezJohn RendezJohn Vreau sa stiu ce as putea face in situatia data am fost lovit peste fata cu pumnul/palma de un agent de pază într-un restaurant unde eram eu si prietenul meu ... (vezi toată discuția)