avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pot recupera banii dati cu imprumut prin anul 2004?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pot recupera banii dati cu imprumut prin anul 2004?

In 2003- 2004 am dat niste bani cu imprumut unor peieteni si pana acum imi tot spun ca nu au, sa mai astept sa faca rost. Nu am facut nicio chitanta de mana sau notar.
Mai am vreo sansa sa-i recuperez?
Va multumesc foarte mult pt raspuns..!
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
trope_doi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:50, 4 Septembrie 2013
Asa cum a spus si @ynocentta,trebuie sa ii faceti sa semneze un act din care sa rezulte ca recunosc ca i-ati imprumutat si ca trebuie sa vi inapoieze.

Cum sa ii determinati sa faca asa ceva? Gasiti cai...

Poate ar fii bine sa ii amenintati ca ii dati pe mana politiei,incercati sa inregistrati convorbirea in care ei vor recunoaste ca au sa va datoreze bani,apoi spuneti-i ca ii reclamati la politie,deoarece aveti dovada inregistrarii.....

Apoi le propuneti ca nu ii veti reclama daca promit ca va da intr-un anumit termen......,asa ca faceti o declaratie/act/intelegere in care specificati ca pana la data de.....sa va restituie suma. Actul acela va fi de folos in instanta.

Dar atentie.....sa specificati si toate datele din C,.I.fiecaruia.

Va descurcati,sau cautati variante cum sa-i determinati sa recunoasca si sa va dea banii
succes
Poate risca sa comita infractiune de santaj daca se agita prea tare...
sa speram ca nu se va agita tare. E spre binele sau sa fie calm si sa lucreze cu intelepciune.
Totul depinde de el acum....
ynocentta a scris:
2-Termenul general de prescriptie este de 3 ani
Daca imprumutul a fost acordat fara incheiere de forme legale,,daca amiabil nu puteti determina pretinsul "prieten " sa va restituie suma,in instanta nu aveti sanse
Incercati sa obtineti un inscris din partea beneficiarului imprumutului,prin care acesta sa confirme primirea sumei si eventual termenul de restituire
Daca puteti intra in posesia unui astfel de inscris,beneficiati de un nou termen de 3 ani in care,eventual in instanta puteti solicita obligarea acestuia la restituirea sumei sau si la executarea silita

Saut-mana si cu toate scuzele, dar documentul de care vorbiti nu trebuia obtinut in perioada de prescriptie de 3 ani pt intreruperea acesteia si inceperea unui nou termen?

Totusi, 10 ani e prea mult, macar sa fi fost mai putin de 5, puteati depune plangere penala pt abuz de incredere art. 238 NCP, cu conditia ca si alte persoane sa fi stiut de imprumut. Puteti incerca sa le spuneti ca depuneti plangere penala, eventual daca refuza sa va dea un angajament scris de stingere a datoriei, dar escocii cunosc foaaaarte bine legile.

Alte discuții în legătură

Se poate recupera o suma mare de bani fara sa fi semnat vreun act doveditor ! laurentiusan laurentiusan Am imprumutat o suma mare de bani unui asa zis ¨prieten¨,fara a semna vreun act,macar de mana cum se zice!!! Gresala mea...,ce sanse sunt sa-mi recuperez ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie Kempes48 Kempes48 Bună ziua. Am mare nevoie de un sfat. Acum aproape 4 ani în septembrie 2013 am împrumutat un fost coleg de serviciu cu suma de 1000 de euro. La momentul ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere dragomirdana dragomirdana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta, intrucat nu stiu cum sa procedez. In luna iulie anul trecut am facut imprumut pe numele meu ... (vezi toată discuția)