avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta, intrucat nu stiu cum sa procedez. In luna iulie anul trecut am facut imprumut pe numele meu la un CAR pentru o colega in valoare de 15.000 lei, pe o perioada cu 2 ani( motivatia colegei a fost ca are deja un imprumut, ca are ceva probleme si ca are nevoie de ajutorul meu).In luna aprilie a.c am fost anuntata ca sunt in urma cu plata imprumutului, iar colegei urmeaza sa I se suspende contractual de munca ptr. o anumita infractiune. Am aflat ca mai sunt 7 colegi in aceeasi situatie.( au facut imprumut in nume propriu ptr. aceasta colega).Mentionez ca nu am stiut unii de altii. Putem sa facem o plangere penala colectiva, ptr. abuz de incredere?
E posibil sa ne mai recuperam prejudiciu sau vom fi buni de plata?( Fiecare din noi avem cate 3 giranti). Va multumesc#-o
Pe abuz de incredere nu, o vad mai degraba inselaciune din moment ce sunteti mai multi in aceasta situatie, dar este destul de greu de demonstrat intentia frauduloasa. Pana una alta cei care au facut imprumutul raspund pentru sumele imprumutate. Aveti ceva inscrisuri ca i-ati dat banii? Daca ati facut acte de imprumut, cauza o sa fie mai degraba civila.
Nici unul din noi, nu am incheiat vreun act cu a noastra colega cum ca I-am dat banii, din pacate. in concluzie suntem buni de plata, da?
Si sub ce forma i-ati dat banii?
Fiecare din noi, numerar dupa ce noi am incasat banii de la CAR.... si pe multa incredere
Cu titlu de imprumut?

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut maria.dinca maria.dinca am imprumutat acum un an si jumatate 1500 de euro unei persoane care m-a ajutat intr-o imprejurare si fata de care ma simteam obligata. de atunci ma tot duce ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere???inselaciune??? leila81 leila81 Am imprumutat o suma mare de bani unor prieteni, cu care nu am facut nici un act notarial pentru ca eram prieteni de ceva timp si chiar ii stiam niste oameni ... (vezi toată discuția)
Escrocherie Maiglo Maiglo Bună seara, Ce se poate face împotriva unei persoane ce solicită bani cu împrumut iar apoi nu-i returnează? Aici este vorba de o persoană ce a ... (vezi toată discuția)