avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care sunt pasii care trebuie sa-i parcurg in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care sunt pasii care trebuie sa-i parcurg in cazul demisiei

Buna ziua,

Dupa ce angajatul vine si depune cererea de demisie ce trebuie sa fac .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:07, 2 Septembrie 2013
Dupa inregistrarea demisiei se va pune rezolutia cu sau fara preaviz de catre angajator.
In functie de aceasta rezolutie se va decide care sunt pasii in continuare.
In primul rand ii inregistrati demisia.:)Faceti o copie dupa ea avand nr de inregistrare si o inmanati salariatului.Apoi o prezentati angajatorului care ia act de ea, si care poate, face ceva mentiuni: se aproba cu respectarea preavizului de ....zile (sau fara preaviz daca salariatul opteaza pt art 81(8))
Dupa expirarea termenului de preaviz(cel prevazut in CIM) faceti decizia de incetare a CIM, ii eliberati adeverinta de vechime, extras din Revisal, anexa 26:)
Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

De asemenea, angajatorului poate renunţa la termenul de preaviz, potrivit art.81 alin.7 C.mun.
multumesc,
Deci dupa ce salariatul imi da cererea de demisie ii dau nr. de inregistrare si-o inmanez acestuia ,urmand in prealabil sa fac decizia de incetare conf. art.(cu respectarea preavizului sau nu)
Va multumesc !
Ati inteles bine procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)
Demisie perioada proba SimonaCR SimonaCR Buna-seara, Daca am contract nedterminat cu perioada de proba de 90 zile, pot sa-mi depun demisia? Trebuie sa stau in preaviz 15 zile? in preaviz se va ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim absalom34 absalom34 Din momentul in care a fost emisa decizia de incetare a CIM cu art.81 al (4) si (5) mai poate fi modificata? Multumesc! (vezi toată discuția)