avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie!

Buna ziua!
Doresc sa va retin atentia pentru cateva minute cu problema mea,,,sunt insarcinata si cu ajutorul lui Dumnezeu voi naste la sfarsitul lunii iunie, insa ma confrunt cu o problema referitoare la indemnizatia de maternitate. Incepand cu 1 decembrie 2008 sunt in somaj timp de 6 luni, dar dupa legislatia noua somajul se prelungeste cu inca 3 luni inseamna ca voi beneficia de somaj pana in septembrie.
In lege este precizat ca si cei care se afla in somaj timp de 12 luni beneficiaza de indemnizatia de maternitate, asta ar insemna ca ma incadrez si eu!
Precizez ca la firma de la care am intrat in somaj am lucrat doar 2 luni de zile, datorita restructurarilor facute. Am inceput sa lucrez din 2004 pana in 2007 constant, cu intrerupere in aprilie 2008 pana in decembrie 2008 (cand am reluat activitatea ptr 2 luni de zile), deci am contribuit o perioada de 3 ani la asigurari, totusi.

Pot beneficia de indemnizatie? Exista vreo alta solutie?
Va multumesc anticipat.
Iulia P., Iasi

pentru indemnizatie trebuie sa aveti lucrate ultimele 12 luni premergatoare datei de nastere a copilului.In aceasta perioada se includ si lunile de somaj. Daca la data respectiva veti avea, va incadrati.Daca nu, nu ! :rolleyes:
succes si nastere usoara...:thumbup:
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil tataru loredana tataru loredana buna ziua,am si eu o intrebare am lucrat 1 an si 6 luni pana in luna decembrie 2009 in urma restructurarilor am ramas fara servici pana in luna martie ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului pentru tata alinu29 alinu29 Va rog sa-mi spuneti de cand incepe concediul de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani pentru tata, (mama a fost in somaj 6 luni in ultimele 12 luni) (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Sorina1986 Sorina1986 Buna ziua, Am avut un contract pe perioada determinata pana in luna august 2014, si de atunci am lucrat fara contract pana in momentul de fata pe motiv ca ... (vezi toată discuția)