Am avut un contract pe perioada determinata pana in luna august 2014, si de atunci am lucrat fara contract pana in momentul de fata pe motiv ca nu sunt fonduri. Am discutat cu seful si imi va face contract incepand cu aceasta luna.
Data estimativa cand voi naste este sfarsitul lunii august 2015.
As dori sa stiu cum pot sa beneficiez de indemnizatie data fiind situatia?
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv lun nasterii), adica in perioada septembrie 2014 - august 2015, sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
2. Spuneti exact ce statut aveti in fiecare luna din cele din perioada celor 12 luni.
Nu ar putea angajatorul sa faca un act aditional la contractul din august prin care sa precizeze ca se prelungeste pe perioada nedeterminata?
Dar daca depun actele la 3-4 luni dupa ce am nascut, si teoretic am cele 12 luni de contract? Asa as putea beneficia?
Ccc pentru tata
nuty40
sotia mea urmeaza sa nasca zilele acestea.pina sa afle ca este insarcinata a renuntat la locul de munca din cauza condiitilor.exista din partea primariiei ... (vezi toată discuția)