avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendare functionar public

Buna ziua.In institutia noastra este un caz deosebit,un functionar public cu functie de conducere(secretar)in anul 2006 a fost suspendat pentru ca a fost implicat intrun proces penal(inculpat)sub invinuirea de fals,uz de fals etc in anul 2009 a fost condamnat cu suspendare dar au tras de proces pana in iulie 2012 cand se spune ca au fost achitati pentru faptul ca a intervenit prescriptia?data la care renunta si la incetarea procesului penal.anterior acestei date a fost repus pe functie prin dispozitia primarului si a primit si banii pentru perioada in care a fost suspendat.Oare daca eu trag de proces vre-o 10-15 ani sau chiar mai mult si in aceasta perioada intervine prescriptia ma pot intoarce linistit la vechiul loc de munca si sa iau si salariul la zi si cu penalitatide intarziere.Multumesc anticipat pentru raspuns si daca se poate un temei legal al raspunsului.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 13:48, 25 Septembrie 2013
v-ati cam raspuns singura... o data ce procesul penal al incetat, si hotararea instantei este definitiva si irevocabila, suspendarea inceteaza iar functionarul public isi va relua activitatea in functia publica detinuta anterior, si i se vor achita toate drepturile salariale pentru perioada in care a fost suspendat. povestile cu trasul de proces, de par, etc....eventual puteti la le povestiti la CSM, nu puteti acuza inculpatii, pentru ca, nu ei au fost judecatorii care au tot amanat, suspendat, sau ce-or mai facut ei pe-acolo in cauza aia.... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia raspunderii penale ContSters126925 ContSters126925 in cazul in care parchetul spune ca a intervenit prescriptia raspunderii penale, mai stabileste existenta faptei, respectiv a vinovatiei? desi nu fac ... (vezi toată discuția)
Administratie publica marianavacaru marianavacaru Sint suspendata din functia de secretar din mai 2005. Pe functia mea a fost numit un functionar public din cadrul aceleiasi primarii care doar terminase ... (vezi toată discuția)
Fals in acte MARIUS70 MARIUS70 Sunt in situatia urmatoare: G.M. fiind titularul unui contract de inchiriere a unui apartament nationalizat a achizitionat de la Statul Roman in anul 2003 cu ... (vezi toată discuția)