avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dobanda credit bancar din 2008
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dobanda credit bancar din 2008

Buna ziua,

Am un credit la banca, contractat in 2008, cu referire la calculul dobanzii (DOBANDA DE BAZA A BANCII care la data incheierii este de 10% + 2% MARJA BANCII, revizuibila periodic in functie de conditiile pietei). Cand a aparut OUG 50/2010 nu m-am deplasat la banca pentru a ma interesa de semnarea unui act aditional. Probabil au facut ei unul favorabil lor pe care nu l-am primit nici la solicitarea in sucursala unde am creditul.

Rata platita a fost in primele 3 luni din 2008 - 492 RON, a crescut ulterior la 535 RON si a ramas neschimbata pana in prezent. Am fost la banca astazi, am solicitat o explicatie si mi s-a raspuns ca pentru perioada trecuta nu imi pot spune cum s-a calculat, mi s-a prezentat un scadentar din prezent pana la finalul contractului (2018) cu o dobanda de 13% (si explicat ca ar insemna 4,5% ROBOR + 8,5% marja bancii).

Mie mi se pare o incalcare a contractului sa creasca marja bancii de la 2% la 8,5%. Am vreo sansa de castig daca ma adresez ANPC sau unui avocat?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Modificare scadentar fara notificare iceuniq iceuniq Buna ziua, Am luat un credit ipotecar in Martie 2017 cu o marja de 3.40 si un robor de 0.80 , pe scadentarul respectic, rata de capital incepuse cu o pondere ... (vezi toată discuția)
Majorea marjelor fixe este sau nu legala? anca_197 anca_197 buna ziua! sunt titulara a doua contracte de credit in lei si in euro la Banca Romaneasca din anul 2008.La contractul in euro dobanda se compune din marja ... (vezi toată discuția)
Calcul procent dobanda curenta LAZAR GELU LAZAR GELU CALCUL REPREZENTANT BANCPOST AZI 22 SEPTEMBRIE 2010 AM FOST LA SEDIUL BANCPOST SUCURSALA GORJULUI PENTRU A RIDICA NOUL DESFASURATOR DUPA APLICAREA OUG ... (vezi toată discuția)