avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate gr 3 + salariat cu 1/2 norma
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate gr 3 + salariat cu 1/2 norma

daca beneficiez de pensie de invaliditate gr 3 si lucrez cu 1/2 norma , este legal sa mai fac si altceva pe langa cele doua ?. de cca 8 ani mai fac si asigurari in cadrul unei firme de asigurari cu contract de agent. Firma de asigurari vireaza la stat cas si impozit, fara pensii pentru ca am calitatea si de salariat.Mai urmeaza sa inchei un contract de inchiriere cu o persoana pentru un imobil pe al carui contract de proprietar suntem trecuti si eu si sotul. Este legal sa pot face si aceste activitati? exista posibilitatea sa mi se sisteze pensia ( nu am primit-o niciodata pana acum, dosarul este in lucru la casa de pensii), sau exista o anumita suma ca venit suplimentar pana la care pot lucra?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:14, 4 Septembrie 2013
1. Puteti cumula pensia de invaliditate gr.III cu orice alt venit profesional (din prestarea unei activitati) fara a se impune un cuantum maxim.

2. Singura conditie legala este ca toate activitatile dvs. sa nu depaseasca 4 ore pe zi.

4. Eu v-as recomanda sa modificati contractul individual de munca in 3 ore pe zi iar in contractul cu firma de asigurari sa se scrie ca lucrati 1 ora pe zi.
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc pt recomandari dar eu lucrez la posta si aici nu se poate face program mai mic de 4 ore iar la asigurari am contract de agent- pe baza de comision din incasari, fara un anume program. Este vreo problema?
1. Eu cred ca se poate face si la Posta program de 3 ore pe zi, cu pastrarea salariuului pentru 4 ore si veti lucra efectiv tot 4 ore.

2. In caz contrar trebue sa renuntati la contractul cu firma de asigurari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie invaliditate gr.iii cu venituri realizate dintr-o activitate profesionala (pfa) seneca399 seneca399 Sunt pensionara de invaliditate gr.III si desfasor o activitate profesionala (PFA). Am primit o instiintare de la Casa de pensii potrivit careia in lunile ... (vezi toată discuția)
Angajat la pfa pensionar invaliditate ContSters278009 ContSters278009 Un var de-al meu deschide un chiosc alimentar ca si PFA. El locuieste in alta localitate si vrea ca eu sa fiu administratorul firmei. Eu sunt pensionar de ... (vezi toată discuția)
Dupa noua lege , pensia de invaliditate difera in fct doar de grad ? sym73 sym73 am 40 de ani si o decizie medicala ptr pensie de invaliditate de gr 3 depusa azi la casa de pensii.Intrebarile mele sunt urmatoarele -daca am terminat ... (vezi toată discuția)