Buna ziua. Am si eu o..."problemuta" ! Destul de serioasa pentru mine de fapt. Anul trecut am fost incadrata ca invatator cu contract pe o perioada determinata
( 31.08.2013 ),pana atunci fiind in somaj. Pe 31.09, adica sambata mie mi-a expirat contractul de munca iar astazi am si depus cererea de revenire in somaj pentru a nu pierde continuitatea pe "cartea de munca". De la somaj mi s-a spus ca nu pot fi incadrata decat din data depunerii cererii de somaj, adica de azi, de pe 2.09. Asta in conditiile in care 1.09. a fost duminica, zi nelucratoare. Ma intereseaza sa nu mi se intrerupa contractul de munca. Ma puteti sfatui, nu stiu,ceva, vreun alineat,articol in legea somajului ( 76/2002) care face referire la situatia aceasta imposibila... ?!? Efectiv e de necrezut, pentru o zi sa-mi intrerup 5 ani fara pauza pe c.m. Multumesc anticipat pentru orice raspuns !
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
...
(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
...
2. - Asadar au dreptate cei de la Agentia de Somaj, repunerea in plata se face de la data depunerii cererii (legea nu face deosebire intre datele care pica in zile lucratoare sau nelucratoare).
- Puteati sa depuneti cererea si pe 31 august.
3. - Aceasta zi de intrerupere, de care vorbiti dvs., nu va afecteaza cu nimic.
- La ce contract de munca va referiti cand spuneti ca se nu doriti sa se intrerupa?
Somaj
grigstav
Perioada de somaj este considerata vechime si ce valoare contributiva se aduna la contributia pentru pensii?
Aceasta perioada este luata in calcul pentru ... (vezi toată discuția)