avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intelegere nerespectata la cumpararea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intelegere nerespectata la cumpararea unui apartament

Buna ziua,
Am nevoie de o parere si un sfat in urmatoarea situatie: in urma cu 3 saptamani am finalizat actele pentru achizitionarea unui apartament care in anunt fusese prezentat cu mentiunea ca se vinde partial mobilat.
Inainte de demararea procedurilor si semnarea contractului de vanzare - cumparare, in prezenta agentului imobiliar si a sotiei am stabilit cu vanzatorul piesele de mobilier care vor ramane in locuinta, prinse in pretul final, negociat, al imobilului.
Din pacate intelegerea a fost doar verbala.
Am primit o pereche de chei la semnarea contractului, iar o a doua pereche a ramas la vanzator care pana la data x trebuia sa elibereze apartamentul. Invocand o anumita situatie vanzatorul nu a fost prezent la apartament in ziua respectiva, iar eu avand cheile am luat in primire locuinta in absenta acestuia. Atunci a aparut si problema: o parte din mobilierul care ar fi trebuit sa ramana, fusese luat.
Omul s-a schimbat radical si din persoana extrem de amabila si joviala in care am avut incredere a devenit foarte sfidator, ironic si nu mai recunoaste intelegerea.
Cum as putea sa-l determin pe "omul" asta sa returneze mobila, practic, furata. Cel fel de actiune as putea sa intentez in situatia de fata?
Prejudiciul nu e foarte mare dar mai mult din ambitie n-as vrea sa-l las sa scape cu o gainarie de 2 bani ca asta.
Va mutumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:53, 2 Septembrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verba volant...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din apartament după vânzare danieldumitru411 danieldumitru411 BUNA SEARA. Am cumparat de curand un apartamen iar la negociere am stabilit de cumun acord cu vanzatorii ca in pretul stabilit ramane si mobilierul mai putin ... (vezi toată discuția)
Vânzare apartament ,,liber de toate bunurile mobile": ce înseamnă, mai exact, asta și ce pot să-mi iau din apartament pentru a nu avea discuții? Barbarosa Barbarosa Ajutati-ma va rog cu un sfat. Am vandut in urma cu o luna apartamentul in care locuiesc si in pretul acestuia era inclus si o mare parte din mobilier. ... (vezi toată discuția)