Buna ziua,
Am nevoie de o parere si un sfat in urmatoarea situatie: in urma cu 3 saptamani am finalizat actele pentru achizitionarea unui apartament care in anunt fusese prezentat cu mentiunea ca se vinde partial mobilat.
Inainte de demararea procedurilor si semnarea contractului de vanzare - cumparare, in prezenta agentului imobiliar si a sotiei am stabilit cu vanzatorul piesele de mobilier care vor ramane in locuinta, prinse in pretul final, negociat, al imobilului.
Din pacate intelegerea a fost doar verbala.
Am primit o pereche de chei la semnarea contractului, iar o a doua pereche a ramas la vanzator care pana la data x trebuia sa elibereze apartamentul. Invocand o anumita situatie vanzatorul nu a fost prezent la apartament in ziua respectiva, iar eu avand cheile am luat in primire locuinta in absenta acestuia. Atunci a aparut si problema: o parte din mobilierul care ar fi trebuit sa ramana, fusese luat.
Omul s-a schimbat radical si din persoana extrem de amabila si joviala in care am avut incredere a devenit foarte sfidator, ironic si nu mai recunoaste intelegerea.
Cum as putea sa-l determin pe "omul" asta sa returneze mobila, practic, furata. Cel fel de actiune as putea sa intentez in situatia de fata?
Prejudiciul nu e foarte mare dar mai mult din ambitie n-as vrea sa-l las sa scape cu o gainarie de 2 bani ca asta.
Va mutumesc!