avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare apartament ,,liber de toate bunurile mobile": ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare apartament ,,liber de toate bunurile mobile": ce înseamnă, mai exact, asta și ce pot să-mi iau din apartament pentru a nu avea discuții?

Ajutati-ma va rog cu un sfat. Am vandut in urma cu o luna apartamentul in care locuiesc si in pretul acestuia era inclus si o mare parte din mobilier. Cumparatorul nu a acceptat pretul si atunci am cazut de acord pe o suma care nu include mobilierul. Am facut actul la notariat pe apartament "liber de toate bunurile mobile".
Cumparatorul a incercat sa ma convinga sa las bunurile pentru uriasa suma de 250 euro (in loc de 500) si am refuzat. Acum insista asa:
"-La predare, apartamentul trebuie să se afle în aceeași stare ca atunci când a fost vizionat (de exemplu, să nu necesite înlocuirea faianței/gresiei/parchetului sau repararea pereților/tavanelor din cauza eventualelor deteriorări produse în urma mutării dvs.),
-Ușa de la intrare și ușile interioare trebuie să fie cele pe care le-am văzut când am vizionat apartamentul, iar ușa de la intrare trebuie să aibă toate cheile, precum și cheia „master” cu care se poate modifica închizătoarea,
-Baia și bucătăria trebuie să aibă obiectele sanitare de la acel moment pe poziție, prin urmare consider că dulapul din bucătărie cu chiuveta încorporată și cel puțin corpul de mobilier din baie în care este încorporată chiuveta trebuie să rămână pe poziție, acestea fiind îmbunătățiri aduse apartamentului pentru care am plătit prețul agreat,
-Blatul de la geam, galeria pentru perdea și colțarul care acoperă țevile în bucătărie trebuie să rămână pe poziție întrucât acestea sunt îmbunătățiri aduse apartamentului și nu piese de mobilier,
-Rafturile din debara trebuie să rămână pe poziție din același motiv expus anterior,"

Ce anume pot sa-mi iau din apartament pentru a nu crea discutii, desi omul a incercat inca de la inceput sa ma pacaleasca si sa-mi propuna sa-mi vireze banii pentru apartament in lei, etc? (ex: aerul conditionat, corpurile de iluminat, etc)

Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 11:06, 13 Iunie 2019
Daca vanzarea s-a perfectat pentru un imobil "liber de toate bunurile mobile", puteti lua tot ce doriti.
”Blatul de la geam, galeria pentru perdea și colțarul care acoperă țevile în bucătărie trebuie să rămână pe poziție întrucât acestea sunt îmbunătățiri aduse apartamentului și nu piese de mobilier” - este o pretentie cel putin amuzanta.

Insa raspunsul la intrebarea Dvs. despre cum sa procedati ca sa nu creati discutii, in conditiile listei de mai sus, deja nu mai sta in Codul Civil. Inteleg ca aveti un cumparator predispus la discutii oricum.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Predispus la discutie este putin spus. El a vrut de la inceput sa ma pacaleasca si sa-mi plateasca in lei, apoi imi cerea sa las mobilierul pt ca a pierdut bani la schimbul valutar, apoi sa-i las mobila care este destul de noua (bucatarie, baie, dormitor, sufragerie si camara) la 250 euro in conditiile in care si 500 euro era mult prea putin...dar ca sa nu mai demontez...
E hotoman, s-a dus la notariat si s-a plans ca nu-i las mobila si m-a sunat notarul sa-mi spuna sa nu-i iau chiuveta :))). N-as face asta din principiu dar acum chiar incerc sa previn anumite neplaceri cu atat mai mult cu cat nu stiu ce mai are in cap.
Ia tot ce ai nevoie sau poti valorifica. Clauza "liber de toate bunurile mobile", este foarte clara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Escroaca sentimentala blondulfane blondulfane Timp de 10 ani am avut o relatie cu o colega de serviciu,timp in care i-am oferit diverse obiecte,dar si efectuarea unor lucrari la apartamentul ei(constand in ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare casa - cu probleme ganirolf ganirolf Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie: Am cumparat o casa la cheie prin credit ipotecar, evident aceasta a trecut ... (vezi toată discuția)
Va rog din suflet lamuriti ma ! - " admitere in principiu" brokenangel brokenangel am un proces de partaj, nu inteleg nimic din admiterea in principiu . sper doar sa nu raman pe strazi ! am dovedit multi bani cu acte proveniti de ... (vezi toată discuția)