avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Posibil divort, parasire domiciliu conjugal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Posibil divort, parasire domiciliu conjugal

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema :
Sunt casatorit din 1997, casatorie din care a a rezultat doua printese care in prezent au una 15 ani si cealalta 9.
Dupa nenumarate escapade a sotiei mele in tot acesti ani, m-am trezit marti 27.08.2013 ca venind de la lucru gasesc un bilet in care sunt instiintat ca a plecat impreuna cu copii la amant.
Mentionez ca locuinta este dobandita de sotie prin mostenire in urma decesului soacrei mele.
In aceasta perioada de 16 ani si jumatate eu sunt singurul care am intretinut familia , sotia fiind casnica.
Lucreaza de patru ani pe un salariu de 600 RON, jumatate din aceasta suma fiind data pe tigarile de care are nevoie....
Ce vreau sa subliniez si sa intreb este daca eu , fiind locuinta ei , daca am vreun drept sau ma pot trezi dupa 16 ani de munca aruncat efectiv in strada.
Mentionez ca nu doresc sa divortez, am iertat-o de inca 6 ori pana in prezent si am continuat.Sunt dispus de dragul copiilor si a sotiei sa repet aceasta greseala.
Persoana pentru care am fost parasit nu lucreaza, locuieste cu parintii pensionari intr-un apartament cu doua camere si este intretinut de catre acestia.
Pot deduce ca fiintele cele mai dragi din aceasta lume, copii si sotia mea, nu sunt intretinute corespunzator.
Va rog nu omiteti sa-mi raspundeti la intrebarea mea deoarece sunt o persoana care se afla intru-n mare impas.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:55, 2 Septembrie 2013
Din pacate aveti doar un drept de creanta pt imbunatatirile aduse in acesti ani.
Mai asteptati, poate peste ceva timp s-o intoarce acasa, nu cred ca din 600 de lei ai ei si eventual pensiile batranilor sa se poata intretine.
Tineti legatura cu fetele.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Va multumesc mult pentru raspuns. Asta este si speranta mea, o sa vada ca rau cu rau dar mai rau este fara rau. Si cum spune alta vorba din batrani , dragostea trece prin stomac :))
Odata cu trecerea timpului dvs nu dobanditi vreun drept de proprietate asupra imobilului reprezentand domiciliu comun al sotilor. Imobilul a fost si va ramane bunul propriu al sotiei.

Dvs veti avea doar un eventual drept de creanta asupra a 1/2 din suma investita cu titlu de imbunatatiri aduse imobilului.

Este posibil ca sotia sa isi fi facut un alt calcul si anume sa va oblige sa parasiti imobilul in care se va muta apoi cu copiii si noul prieten, urmand sa beneficieze si de banii pe care ii veti plati fetelor cu titlu de pensie de intretinere.

Ceea ce inseamna ca dvs va tb sa aveti un domiciliu stabil si sa solicitati - in cadrul unui eventual dosar de divort - stabilirea locuintei minorelor la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort - uzu fruct viager allecsandru allecsandru Buna ziua Inainte de casatorie parintii mi-au facut contract de vanzare cumparare cu uzu fruct viager pe casa in care locuiesc in momentul actual impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri in urma divortului mihaela22elena mihaela22elena Buna ziua. Socrii mei sunt casatoriti de 30 de ani, iar de un an de zile nu isi mai vorbesc, el si-a abuzat fizic sotia si copilul in varsta de 27 ani, de mai ... (vezi toată discuția)
Divort Zahareasca Zahareasca In cazul unui divort,dupa 14 ani cu un copil de 10 ani.. Daca la casatorie ,sotul era proprietar de apartament. si in tot timpul acesta ,sotia a avut loc de ... (vezi toată discuția)