avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu de odihna neefectuat

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca, in cazul in care o scoala isi pierde personalitatea juridica prin comasare cu o alta unitate scolara, este corect sa se plateasca angajatilor concediul de odihna neefectuat, conform codului muncii, avand in vedere faptul ca inceteaza contractele de munca la unitatea veche si se intocmesc noi contracte de munca pe o alta institutie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: simona_iunie , utilizator 11:34, 3 Septembrie 2013
Este corect. CIM inceteaza, deci concediul de odihna neefectuat va fi compensat in bani.

"Articolul 146 - Periodicitatea concediului de odihna; compensari in bani pentru concediul de odihna neefectuat
[...]
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca."

~ Conținut șters la cerere ~
Daca se incetaeza c.i.m. la vechiul angajator, atunci potrivit art.146 alin.4 C.mun., angajatorul are obligatia de a compensa in bani zilele de CO neefectuate.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co neefectuat, contract de munca perioada determinata mariananitu mariananitu Buna ziua, Sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata in locul cuiva ce este in ingrijire copil.Initial a spus ca va sta 2 ani, insa acum, ... (vezi toată discuția)
Concediu maria2222 maria2222 buna ziua, am 59 de ani si 10 luni, la 59 ani si 6 luni am iesit la pensie la limita de varsta dar m-am angajat in continuare la aceasi firma la care lucram ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat laura63 laura63 Buna ziua, Poate beneficia de plata pentru concediu neefectuat o persoana care lucreaza in invatamant, a nascut in luna mai si nu a avut pana atunci de ... (vezi toată discuția)