avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societatea ca tert poprit
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societatea ca tert poprit

Buna ziua!
Sper ca am ales bine categoria juridica unde ma incadrez, daca nu, imi cer scuze, sper ca adminu sa rectifice.
Societatea unde lucrez a primit o decizie judecatoreasca prin care este somata sa impuna poprire pe salariul unui angajat obligat la pensie alimentara. Intrebarea mea este : exista un termen legal in care societatea trebuie sa vireze acesti bani? Sa presupunem ca salariile sau dau in data de 12 ale fiecarei luni. Care este termenul limita la care pot face viramentul bancar , presupunand ca poprirea s-a retinut?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:21, 23 Martie 2009
Poprirea se face la data platii salariului .
Poprirea s-a retinut la data platii salariului, dar viramentul catre beneficiar ma interesa in cate zile pot sa-l fac, deci plata efectiva. Multumesc!
Ati infiintat poprirea, conform hotararii judecatoresti. Banii nu puteti sa-i tineti, trebuie sa-i virati in ziua platii salariului, cel mai tarziu a doua zi, pentru motive temeinice.
Art. 456 Cod procedura civila prevede ca trebuie sa achitati sumele de bani la data la care acestea devin scadente.
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am și eu nevoie de un răspuns va rog cu privire ... Maria2rc Maria2rc Buna seara! Am și eu nevoie de un răspuns va rog cu privire la o poprire pe salariu. Am fost în concediu creștere copil, acum mi am dat demisia și ... (vezi toată discuția)
Urgent!! rocsy77 rocsy77 doresc o explicatie de la persoane competente ce viziteaza acest site,eu sunt in ceata,lucrez intr-o institutie bugetara,am retinere pe fluturas ,o pensie ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)