In cazul incetarii contractului de munca ca urmare a expirarii perioadei contractuale, pot sa ma inregistrez ca somer si sa beneficiez de indemnizatie de somaj. Mentionez ca am lucrat in ultimii doi ani
1. Daca ati avut un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata si acesta a incetat de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj de la data incetarii CIM trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 10 zile calendaristice de la acea data.
Somaj
iliuta20
buna ziua
am cateva nelamuriri.
Am inteles ca atunci cand iti depui demisia nu mai beneficiezi de ajutorul de somaj. Daca imi fac contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie copil
flore_inger
Buna...a-si dori si eu sa va intreb cum se procedeaza in cazul meu...in 10 oct0mbrie 2013 m-am angajat dupa care am aflat ca sunt insarcinata....am nascut in 5 ... (vezi toată discuția)