avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Plata tva la masina cumparata in Germania
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Plata tva la masina cumparata in Germania

Buna ziua, am o nelamurire, in ceea ce priveste achizitia unei masini din Germania.
Societatea mea este platitoare de tva, am codul fiscal pt achizite intracomunitara, daca aduc o masina pe firma din Germania , cu o factura fara tva, cand va trebui sa platesc in tara tva?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 22:00, 8 Septembrie 2013
Buna seara,

Veti plati TVA prin mecanismul taxarii inverse(4426=4427), si veti raporta achizitia in declaratia recapitulativa 390.

Gasiti in link-ul de mai jos, tratamentul fiscal detaliat din punct de vedere TVA al achizitiilor de autoturisme atat noi cat si second hand.
[ link extern ]

Numai bine
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
CONTABIUM, Contabil
Avand in vedere ca masina este mai veche de 6 luni ( second hand) , deci nu mai trebuie sa platesc tva la cumparare, nici la inscriere, doar evenual cand se va vinde?
Buna ziua,

Asa cum am precizat nu veti plati TVA la achizitie. In cazul in care o veti instraina pe teritoriul Romaniei, atunci aveti obligatia colectarii TVA.

Numai bine
Multumesc mult.
Este adevarat, ca impozitul la o masina cu capacitate cilindrica 2996 este mai mare?
Buna ziua,

Daca va referiti la taxa asupra mijloacelor de transport asa cum este reglementata in Codul fiscal(taxa locala), pentru autovehiculele a caror capacitate depaseste 3.000 cc(3.001), taxa datorata este de 290 lei/200cc sau fractiune din aceasta.(art.263, alineatul 2 din CF).

Este bine sa deschideti un alt topic un cazul in care aveti un subiet diferit de cel la care ati primit deja raspuns pentru o mai buna gestionare a tematicilor in forum.

Multumim pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara mijloc de transport second-hand anigb2 anigb2 Buna seara, Doresc sa achizitionez o masina second-hand in valoare de 15.000 euro din Italia. Firma din Italia si firma mea este platitoare de TVA. Pentru ... (vezi toată discuția)
Urgent declaratia 301 decont special de tva consela consela URGENT Am o mare nelamurire-- in data de 05.01.2011 o firma platiroare de tva inregistrata in registrul operatorilor intracomunitara a facut o achizitie ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)