avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime insotitor persoana cu handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime insotitor persoana cu handicap

Buna ziua!
AM o problema la care nu gasesc nici o rezolvare de ceva vreme. Sun persoana cu handicap grav de aproape 2 ani. Primul certificat de incadrare in gradul I de handicap (grav) a fost pe perioada determinata (trebuia revizuit la 1 an). In acest timp, in decursul acestu an m primit indemnizatie de insotitor de la primaria de care apartin, fara a avea un insotitor angajat, deoarece cand am cerut insotitor de la primarie mi s-a spus ca nu mai pot angaja inca un insotitor pentru persoanele cu handicap pe motiv ca au depasit deja numarul permis de lege pentru aceste angajari. Deci in concluzie am primit indemnizatie de insotitor pe numele meu, si mi s-a spus sa platesc eu pe cineva din aceasta indemnizatie pentru a avea grija de mine. Din ianuarie 2013, cand am fost iar la comisia de expertiza, mi s-a eliberat certificat definitiv tot gradul I (grav). Ulterior am fost nevoit sa depun dosar pentru pensionare pe caz de boala, deoarece am ramas imobilizat la pat (nu mai pot merge) si indemnizatia o primesc acum de la stat odata cu pensia de invaliditate (deci indemnizatia este tot pe numele meu). Intrebarea mea este daca anii de vechime vor fi trecuti la mine (daa vor fi trecuti la mine, adaugati la vechimea mea cand voi beneficia de acesti ani? imi va creste pensia?) sau daca nu vor fi considerati vechime pentru mine cum pot sa fac sa beneficieze mama (de exemplu, care nu este angajata) de acesti ani care sa-i completeze vechimea pentru pensie.
Sper sa intelegeti ce am vrut sa zic, deoarece situatia e foarte complicata si nu stiu cum sa explic mai bine.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Informatii ajutor persoana varstnica lani lani Mama mea este imobilizata la pat in varsta de 88 de ani, pensionara. As dori sa stiu daca tatal meu care o ingrijeste poate beneficia de ajutor pt.ingrijirea ... (vezi toată discuția)
Concediere asistent persoana cu handicap Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Bunicul meu este incadrat in gadrul I de handicap, cu insotitor permanent. Bunica mea este asistentul personal, are incheiat un CIM cu primaria. Azi a primit ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie insotitor Derscariu Mirel Derscariu Mirel Buna ziua, O persoana 77 ani cu handicap(imobilizata la pat,fara un picior,care nu se deplaseaza fara ajutor) fara vechime in munca(pensie urmas) are ... (vezi toată discuția)