avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, unde se judeca si art. de lege
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, unde se judeca si art. de lege

Puteti sa-mi spuneti: daca fosta sotie locuieste in A, eu locuiesc in B si la mijloc este un imobil in orasul C, care este instanta competenta sa judece partajul si in baza carui articol de lege?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:19, 3 Septembrie 2013
Instanta competenta teritorial este cea de la locul situarii imobilului - art.117 Cod procedura civila. Instanta competenta material este Judecatoria. Procedura de judecata in cazul partajului o gasiti reglementata la 979 - 995 Cod procedura civila.
Acţiunea de partaj formulată după rămânerea definitivă a hotărârii de divort nu are caracterul unei cereri accesorii, ci este o acţiune principală, de sine stătătoare şi având ca obiect partajul unui bun imobil, competenţa de soluţionare revine instanţei locului unde se află imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta partaj bunuri comune diana22 diana22 in cazul unui partaj bunuri comune, in care sunt mai multe bunuri aflate in localitati de circumscriptii diferite, ce instanta este competenta? (vezi toată discuția)
Competenta instantelor nasti23 nasti23 Se poate cere judecarea partajului de catre alta instanta decat cea din raza teritoriala in care partile isi au domiciliul in situatia in care in discutie ... (vezi toată discuția)
Loc desfășurare proces partaj cristian damian cristian damian Intenționez să deschid proces de partaj, după divorțul care s-a pronunțat deja. Eu nu mai locuiesc în orașul unde este proprietatea ... (vezi toată discuția)