avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incompatibilitate continuare fonduri UE si obtinere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incompatibilitate continuare fonduri UE si obtinere indemnizatie crestere copil

Buna ziua, sunt angajat al unei societati cu contr. per nedeterminata si in luna august am intrat in concediu prenatal (urmand in octombrie sa nasc).
De asemenea, sunt beneficiar al masurii 112 Fonduri EU, deja avand accesata prima transa de bani.

Conform prevederilor din O.U.G. 111/2010 si statutul meu de angajat mai mult de 12 luni consecutive, consider ca sunt indreptatita sa beneficiez de concediul pentru cresterea copilului cu indemnizatia lunara corespunzatoare, insa prin art 16, alin. 2, litera i, din O.U.G 111/2010 mi se anuleaza acest drept in cazul in care eu sunt beneficiar al unor Fonduri Europene, implicit reprezentant Persoana Fizica Autorizata.

Avand in vedere aceasta situatie, in aceast caz sunt obligata in a face o alegere de a renunta la Contractul de Finantare sau la indemnizatia pentru cresterea copilului.

Consider ca aceste dispozitii sunt contradictorii si se aduce atingere grava incalcarii drepturilor democratice si ale egalitatii de sanse si tratament intre femei si barbati, principii garantate de Constitutie.

Exista vreo solutie legala prin care pot merge mai departe cu amandoua ?

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:56, 4 Septembrie 2013
1. Daca aceste sume primite din fonduri UE sunt venituri profesionale impozabile nu le puteti cumula cu indemnizatia pentru CCC.

2. Ce spuneti dvs. nu are nici o legatura cu drepturile omului sau cu discriminarea intre barbati si femei.

3. - Luati legatura Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
- Daca raspunsul este tot negativ atunci veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si il puteti cumula cu veniturile celelalte (salariu si veniturile din fondurile UE).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere incetare indemnizatie crestere copil cristinaaura cristinaaura Va rog frumos ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de cerere pentru incetarea indemnizatiei pentru crestere copil? (vezi toată discuția)
Debit din veniturile suplimentare încasate în timpul indemnizaþiei pentru ccc, contestare decizie de debit acs1983 acs1983 Incepand din 24.08.2011 sunt in CCC. In urma cu cateva zile am fost chemat la Directia Judeteana de Asistenta Sociala si mi s-a spus ca figurez cu venituri ... (vezi toată discuția)
Venituri in perioada concediului de crestere copil Ioan-T Ioan-T Buna ziua! Sotia mea a beneficiat de indemnizatie crestere copil in perioada martie 2010- martie 2012. Aflu acum ca s-ar putea sa fie obligata sa ramburseze ... (vezi toată discuția)