avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte de munca pentru Cetatenii straini
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte de munca pentru Cetatenii straini

Am angajat un cetatean strain care nu este din UE, cu CIM pe perioada nedeterminata pe baza autorizatiei de munca.

1. Pe autorizatia de munca nu scrie valabilitate. Un inspector al ITM-ului a spus ca are valabilitate un an. Exista temei legal care sa dovedeasca valabilitatea autorizatiei de munca?
2. Cetatenii straini beneficiaza de deducere personala?
Cel mai recent răspuns: Irina Havirneanu , Alte profesii 16:29, 20 Martie 2009
ORDONANTA DE URGENTA nr. 56 din 20 iunie 2007 privind încadrarea în munca si detasarea strainilor pe teritoriul României, art 6 specifica tipurile de autorizatii de munca.....
deducerea personala inseamna deducere la plata impozitului.....atat timp cat cetateanului strain i se aplica aceeasi cota de impozitare in baza legilor sunt de parere ca are aceleasi drepturi ca si cetateanul roman....e normal sa beneficieze de aceleasi drepturi...altfel ar fi discriminare....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea cetatenilor extracomunitari care detin permise de munca in alte tari eu Alexandru Cutean Alexandru Cutean As dori sa intreb: Daca permisul de munca eliberat de autoritatiile italiene pt. un cetatean extracomunitar din Bosnia Herzegovina i acorda dreptul acestuia ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de munca claudia elena claudia elena Fiti draguti sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.Am o cunostiinta care este de cetatenie straina care ar dori sa obtina AUTORIZATIE DE MUNCA si dupa aceea ... (vezi toată discuția)
Drept munca strain habibi habibi Buna ziua ! Stie careva daca un strain care are drept de sedere in Romania pt masterat se poate angaja ??? Multumesc ! (vezi toată discuția)