avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Declaratie de creanta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Declaratie de creanta

Buna seara,
Reprezint o intreprindere individuala si va rog sa ma ajutati intr-o problema. In toamna anului trecut I.I.a incheiat un contract de prestari servicii cu o firma. I.I a prestat serviciile respective, a emis facturile dar numai o parte dintre acestea au fost achitate. De la sfarsitul anului trecut I.I.primeste numai promisiuni. In primavara 2013 am inaintat catre ei si un extras de cont pentru confirmarea sumei pe care mai au sa o plateasca. Acum am aflat ca firma debitoare a intrat in insolventa inca din ianuarie 2012, inainte de momentul la care I.I. a semnat contractul cu ei. A fost deschis si un tablou al creantelor care s-ar fi definitivat inainte de momentul semnarii contractului cu I.I. . Cu firma care asigura administrarea judiciara nu am reusit sa luam legatura si nici nu am primit nici o instiintare de la ei. De la firma debitoare nu reusim sa aflam nimic concret, ne tot plimba cu vorba. Va rog sa imi spuneti concret ce ar trebui sa facem in situatia de fata. Sa depunem o declaratie de creanta la tribunal? Stiu ca sunt niste termene stricte in aceasta privinta si nu as vrea totusi sa piarda I.I.-ul acesti bani. Doar a muncit pentru ei....
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: PlanReorganizare , utilizator 11:18, 4 Septembrie 2013
Buna ziua !

Daca dvs. ati semnat un contract de prestari servicii ulterior deschiderii procedurii de insolventa, insemna ca nu aveati cum sa va inscrieti pe tabelul creditorilor. Tabelul la care faceti referire cuprinde datoriile anterioare deschiderii procedurii, cand dvs. nu aveati contract cu ei.
Datoria dvs. este datorie curenta si , teoretic, are prioritate la plata . Practic, daca nu sunt bani disponibili, nu au de unde sa va plateasca. Va trebui sa asteptati deschiderea procedurii falimentului si abia atunci puteti sa va inscrieti la masa credala cu suma care v-o datoreaza.Veti fi notificata la deschiderea procedurii de faliment, daca se va ajunge la aceasta.Insa realist vorbind, daca nu sunt bunuri care sa acopere toate datoriile societatii, atunci sunt slabe sanse sa mai recuperati ceva.
Pana atunci, puteti incerca sa discutati la societate o esalonare de plata a datoriei , pe orice suma, cat de mica.... Daca sunt de acord, faceti o intelegere in scris, cu specificarea datelor si a sumelor pe care vi le pot ei plati. Tot e mai bine sa ajungeti la o intelegere amiabila, decat sa asteptati sa primiti ceva ce nu se stie daca veti primi ...
Succes!
Va multumesc din suflet pentru raspuns. Am incercat si eu o esalonare la plata dar nici nu vor sa auda.
Puteti incerca printr-o notificare scrisa, trimisa cu confirmare de primire atat pe adresa debitorului cat si a cabinetului de insolventa, sa le cereti plata, chiar prin esalonare, in caz contrar urmand a le cere falimentul potrivit art.107 alin.1 lit.C din Legea nr.85/2006. Acest paragraf spune : "Judecatorul va decide, prin sentinta sau, dupa caz, prin incheiere, in conditiile art. 32, intrarea in faliment in urmatoarele cazuri(....) C. obligatiile de plata si celelalte sarcini asumate nu sunt indeplinite in conditiile stipulate prin planul confirmat sau desfasurarea activitatii debitorului in decursul reorganizarii sale aduce pierderi averii sale"
Inserati si acest paragraf. Solicitati sa va raspunda pana la data ...... S-ar putea sa nu doreasca sa intre in faliment si atunci vor ajunge la o intelegere cu dvs. . Pe de alta parte, daca nu au alta posibilitate, isi vor asuma acest risc, dar si dvs. aveti sanse infime de recuperare in caz de faliment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi emise catre o societate aflata in insolventa ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Societatea noastra a prestat servicii si a emis o factura catre o societate aflata in insolventa (intrata in insolventa pe L85/2006). Scadenta de ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Faliment iancu123 iancu123 ce se intampla cu datoriile debitorului intrat in reorganizare, aparute dupa data intrarii firmei in reorganizare?creditorul isi poate inscrie creanta in ... (vezi toată discuția)