avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua - probleme cu un sofer care ne-a provocat ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua - probleme cu un sofer care ne-a provocat mai multe pagube

am si eu o intrebare, in 17 mai 2013 in curtea casei mamei mele s a rasturnat incarcatura de pe un tir 24 tone ciment, 600 saci, a fost afectata casa ma refer cu praf de ciment, gard distrus, fantana vie etc, problemele abia acu am reusit sa le rezolvam in regie proprie cu firma de asigurari...in regie proprie am reparat ce a fost afectat. intrebarea mea e domnul sofer a zis ca nu are nevoie de cimentul varsat nu s au recuperat nici 7 saci intregi, sa facem ce vrem noi cu el, la interventia celor de la mediu s a ntors dupa 3 saptamini si a mai curatat dar intre timp a plouat....s a ntarit etc. noi am recuperat (am adunat la sfatul unuia dintre politisti)70 saci dupa care dl sofer a intrat intr o seara a numarat sacii profitaind de bunavointa mamei, si a facut ceva proces verbal de mana semnat find si de mama. intrebarea mea e daca dl sofer are ceva drept sa vina sa ia cimentul? dupa ce odata l a refuzat pe motiv ca nu are ce face cu el, abia a binevoit sa adune citiva saci, la rugamintile mamei, ce n au fost asa afectati. intre timp, am cheltuit bani pe saci, pe personalul cu care am adunat, am refacut gardul si am folosit din ciment. trebuie sa i dau cimentul napoi??? el a primit dauna totala de la asig e marfa. cu stima cosmin dobocan. o sa atasez un link cu imag de la accid. sa vedeti cam despre ce situatie e vorba. [ link extern ] /
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 09:09, 8 Septembrie 2013
Din cele relatate nu rezulta unele aspecte. 1) marfa transportata si autovehiculul apartineau aceleasi persoane fizice sau juridice : 2) dauna totala se refera la dauna suferita de autovehicul
In cazul in care cimentul si autovehiculul apartin persoanelor fizice sau juridice diferite, iar intre acestia a existat un raport contractual la data producerii accidentului contravaloarea cimentului nu se despagubeste. Dvs. nu aveti niciun drept de proprietate asupra cimentului. Asadar conducatorul auto are dreptul sa vina si sa ia cimentul ce a putut fi recuperat. Dvs. puteti solicita plata contravalorii sacilor cumparati si a manoperei de strangere a cimentului si introducerea acestuia in saci.
Pe baza politei de asigurare RCA a conducatorului autovehiculului dvs. aveti dreptul sa fiti despagubiti pentru daunele materiale produse> gardul, fantana, via, casa, etc.Faceti (daca nu le-ati facut pana acum) demersuri pentru plata despagubirii ce vi se cuvine.
io inteleg ca cimentul varsat l-ati recuperat cum ati putut in saci de plastic?
pai din 35 saci, faceti iar 70, dar mai goi. ca doar i-a numarat, nu i-a cantarit.
si daca cimentul ala e in juma cu pamant, iar nu are de ce sa se supere, asa l-ati adunat si maturat din curte...
Ar trebui sa solicitati de la asigurator si decontaminarea solului (inlocuirea solului afectat de praful de ciment). Si, oricum, in caz ca vrea sa recupereze cimentul pe care l-ati utilizat, contravaloarea acestui ciment pe care ar fi trebuit sa il cumparati pentru efectuarea reparatiilor respective (gard etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asiguratorul refuza plata daunelor desi am casco tedy72 tedy72 Buna. Lucrez intr-o multinationala si in febr.2014 am facut un accident (fara victime) cu alta masina din compania noastra. Masina din fata a oprit brusc pe ... (vezi toată discuția)
Ajutor insotitor persoana accidentata sadcorason sadcorason Buna seara!Eu sunt din Bucuresti si am o prietena la Iasi ai carui parinti au murit intr-un accident de masina in urma cu multi ani si nu mai are nici o ... (vezi toată discuția)
Provocare accident rutier stoica_b stoica_b Un conducator auto se afla in depasirea unui vehicul, cand auto care depasea a ajuns paralel cu vehiculul depasit, cel care era depasit nu s-a asigurat la ... (vezi toată discuția)