avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume de familie al copilului cu acordul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume de familie al copilului cu acordul ambilor parinti

Sunt casatorit si am doi copii. La vremea cand am declarat copiii la starea civila nu am stiut ca pot pune numele de familie al copilului combinat din numele de familie de domnisoara al mamei cu cel al tatului. Mentionez ca mama poarta numele de familie al sotului o data cu casatoria si anume inainte de nasterea copiilor. Pot obtine acum pe cale administrativa modificarea numelui in acest sens, daca ambii parinti dorim si suntem de acord? Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
cristinelbacanu, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor agnesas agnesas Buna ziua! Eu si sotul meu vrem sa schimbam numele copilului. In certificatul de nastere copilul are numele meu (al mamei) dinainte de casatorie si sotul este ... (vezi toată discuția)
Incuviintare purtare nume dupa decesul mamei Justitiarul711 Justitiarul711 Poate un tata sa incuviinteze in fata ofiterului starii civile ca un copil recunoscut de el in urma cu 10 ani sa-i poarte numele, fara ca mama sa fie ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume din certificat de nastere - minori random_name_234 random_name_234 Ma poate ajuta cineva cu actele care-mi sunt necesare pentru schimbarea numelor de familie din certificatele de nastere ale unor minori cu varsta sub 14 ... (vezi toată discuția)