avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie executare silita

Buna ziua,

am rugamintea sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare in urmatorul caz. Am facut un credit in 2008 de nevoi personale pe 5 ani. Am achitat ratele lunar pana in 2009, moment in care am ramas fara servici si nu am mai reusit sa le achit. In 2010, banca m-a trimis in judecata si incuvintat executarea silita printr-o hotarare ramasa definitiva din iulie 2010.

Neavand nici un bun si nici un venit nu am fost executata silit nestiind nici de dosarul de executare de care am aflat astazi cautand pe portalul instantelor de judecata, doar m-au contactat telefonic de la o firma de recuperare credit sa imi ceara sa reincep achitarea creditului.

Anul acesta am vazut un nou dosar prin care banca da in judecata executorul si pe mine intr-un alt dosar de contestaţie la executare hotararea data de prima instanta fiind: Respinge contestaţia la executare formulată de contestatoarea banca, în contradictoriu cu intimaţii executori, ca neîntemeiată. Respinge cererea contestatoarei de restituire a taxei judiciare de timbru, în temeiul art. 23 lit.e din Legea 146/1997, ca neîntemeiată. Respinge cererea contestatoarei de obligare a intimatului la plata unei amenzi, ca neîntemeiată. Respinge cererea contestatoarei de obligare a intimaţilor la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată.

Banca a facut recurs - anul trecut - anul acesta - hotararea fiind Respinge recursul împotriva sentinţei civile , hotarare pe care o mentine.

Intrebarea mea este: executarea silita s-a prescris?

Va multumesc mult pentru ajutor!

la adresa respectiva locuieste mama mea. Eu nu mi-am schimbat buletinul si de primit corespondenta primesc la aceasta adresa.
Va multumesc pentru raspunsuri. Intrebarea este cum ar fi mai bine sa procedez? Sa merg la banca sa incerc sa fac o intelegere de plata pentru a evita o eventuala executare silita? Ati mai auzit astfel de cazuri, ar fi oare banca de acord sa semneze o astfel de intelegere?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Ce executare silita sa va mai faca daca s-a implinit prescriptia? Daca vreti sa platiti, o puteti face. Daca nu au sters creanta fata de dvs din evidentele lor contaqbile, va vor lua banii , bucurosi.
inca o intrebare mai am, daca in perioada de prescriptie mi s-au trimis somatii, mi s-au dat telefoane nu este considerat intrerupt termenul?
Ba da, dar daca s-a perimat executarea, nu mai opereaza intreruperea de prescriptie si termenul incepe sa curga inainte de inceperea executarii perimate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte care intrerup perimarea executarii silite ancut75 ancut75 Buna ziua, Aveti idee unde ma pot documenta cu privire la actele facute de catre executorul judecatoresc. Stiu ca sunt acte care intrerup perimarea, dar ... (vezi toată discuția)
Prescriptie si/sau perimare tatiana28 tatiana28 Buna seara.In temeiul unei hotarari judecatoresti (sulta) se incepe executarea silita,se realizeza o executare partiala ,trece o perioada mai mare de timp ... (vezi toată discuția)
Buna ziua lamuriri va rog-explicatii incheiere vrica vrica Am facut o contestatie la executare pentru plata silita a unor cheltuieli de judecata in tru-un dosar in pretentii Urmatoarea pronuntare nu o inteleg ptrca ... (vezi toată discuția)