avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie si/sau perimare
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie si/sau perimare

Buna seara.In temeiul unei hotarari judecatoresti (sulta) se incepe executarea silita,se realizeza o executare partiala ,trece o perioada mai mare de timp (peste 3 ani timp in care nu se mai intampla nimic) si se deschide un nou dosar de executare.In acest caz ce se poate invoca mai intai prescriptia dreptului de a cere executare silita sau perimarea si prescriptia dreptului de a cere executare silita?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: tatiana28 , utilizator 20:42, 19 Ianuarie 2015
Fara a se analiza dosarul de avocat nu cred ca veti putea sa va lamuriti intrucat totul trebuie analizat in concret.
Trebuie facuta o analiza in raport de piesele dosarului de executare silita.

Aveti insa dreptul de a contesta chiar daca nu s-a prescris sau nu s-a perimat si sa o faceti in necunostiinta de cauza intrucat legea nu va interzice.

Buna seara.
Revin cu rugamintea de a ma ajuta cu o parere in acest caz:hotarare definitiva din 2008,executare inceputa in 2009 la un executor,ultima somatie 2011,urmeaza contestatie la executare in 2011+cerere de suspendare a executarii dar care a fost respinsa de Judecatorie,tot in 2011 intre timp se adjudeca in contul creditorului un imobil si valoarea nu acopera creanta.In anul 2012 se respinge in recurs contestatia la executare si hotararea devine definitiva in ianuarie 2013 .In decembrie 2014 se deschide un nou dosar de executare silita la un alt executor ,am introdus contestatie la executare in care am invocat prescriptia.
In intampinare creditorul spune ca fiind de buna-credinta a hotarat sa opreasca de buna voie efectuarea actelor de execuare silita pana la solutionarea contestatiei la executare chiar daca suspendarea executarii a fost respinsa in 2011 de Judecatorie iar privitor la prescriptie spune ca a fost intrerupt cursul prescriptiei prin introducerea contestatie la executare si un nou curs incepe sa curga din ianuarie 2013 de cand a ramas definitiva hotararea de respingere a contestatiei iar executarea inceputa in acest dosar nu a putut fi continuata din cauza lipsei de bunuri urmaribile si a imposibilitatii de valorificare a unor astfel de bunuri.Creditorul mai spune ca prezenta contestatie apare ca fiind neintemeiata atata timp cat el ca si creditor nu a facut decat sa suspende "de facto" o executare silita, a carei suspendare "de jure" contestatorul o solicitase deja.
Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere,din cate stiu suspendarea executarii se poate solicita doar in unele cazuri si nu stiu daca se aplica in acest caz .
In legatura cu prescriptia,cursul prescriptiei nu este intrerupt daca cererea a fost respinsa,contestatia la executare a fost respinsa iar in acest caz cursul prescriptiei incepe sa curga de la ultimul act de executare,respectiv actul de adjudecare care este din luna iunie 2011?
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie contestatie la executare tatiana28 tatiana28 Buna seara. Va rog din nou sa ma ajutati . Contestatie la executare-prescriptie ,ultimul act de executare : proces verbal de adjudecare mai 2011 - dosar ... (vezi toată discuția)
Executare silita.intrerupere ,suspendare curs prescriptie vas1955 vas1955 Daca un creditor porneste o actiune pauliana susceptibila de suspendare a cursului prescriptiei executarii silite , dar in acelasi timp porneste si o ... (vezi toată discuția)
Contesatatie la executare vas1955 vas1955 Un asa zis creditor a cerut incuviintarea executarii silite impotriva mea in baza unui titlu executoriu cu scadenta in 2006. Incuviintarea a fost ceruta la ... (vezi toată discuția)