avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Solutie contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Solutie contestatie la executare

Buna seara.
Va rog din nou sa ma ajutati .

Contestatie la executare-prescriptie ,ultimul act de executare : proces verbal de adjudecare mai 2011 - dosar nou de executare noiembrie 2014
Creditorul scrie in intampinare:
-avand in vedere ca a fost formulata contestatie la executare toate actele de executare au fost oprite
- cursul prescriptiei a fost intrerupt pana la solutionarea contestatiei la executare,un nou termen de prescriptie a inceput sa curga de la data la care a ramas definitiva sentinta pronuntata in contestatia la executare formulata de debitor (contestatia a fost respinsa)
- executarea nu a mai putut fi continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile ori a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri
-desi a existat o perioada mai mare de 3 ani in care nu s-au facut acte de executare aceasta pasivitate nu a fost una nejustificata ci a existat strict pt perioada necesara solutionarii contestatiei la executare formulata de debitor
- de buna-vointa a decis sa opreasca de buna- voie actele de executare pana la solutionarea contestatiei

Creditorul a adjudecat un bun imobil,debitorul nu a mai avut alte imobile dar mai avea bunuri mobile la data adjudecarii si exista si posibilitatea infintarii popririi dar aceste modalitati nu au fost solicitate de creditor..
Contestatia la executare a fost inregistrata in februarie 2011 - creditorul a adjudecat in luna mai 2011 deci nu se poate spune ca a oprit actele de executare de buna voie din moment ce a continuat cu actele dupa ce a fost introdusa contestatia la executare si chiar a adjudecat bunul.
Contestatia la executare din 2011 a fost respinsa in 2013 deci nu intrerupe prescriptia.

Solutia data de instanta zilele acestea:respinge contestatia la executare.
Va rog sa ma ajutati ,este corecta solutia?
Multumesc.

Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2015
tatiana28, utilizator

Alte discuții în legătură

Prescriptie si/sau perimare tatiana28 tatiana28 Buna seara.In temeiul unei hotarari judecatoresti (sulta) se incepe executarea silita,se realizeza o executare partiala ,trece o perioada mai mare de timp ... (vezi toată discuția)
Solutie contestatie la executare tatiana28 tatiana28 Buna seara,va cer parerea in legatura cu solutia data de catre instanta intr-o contestatie la executare - prescriptie Dosar de executare X finalizat in mai ... (vezi toată discuția)
Debit incert achitat integral peraspera peraspera Cronologic: Decizie irevocabila...contestata ca nelegala si netemeinica... creditorul a mimat ca da termen debitorului ( 7 zile, dar dupa 5 si inainte de a ... (vezi toată discuția)