avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora.

In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii acestora.
Din fire sunt un foarte iubitor al animalelor, insa asa nu ma impiedica sa fiu subiectiv, in cazul de fata parerea mea este ca nu exista un singur vinovat, insa cred ca cei mai putini vinovati sunt tocmai acei caini, judecand dupa faptul ca singura lor judecata este instinctul, intra in sarcina noastra a oamenilor, ce nu ne bazam pe instinct ci pe o judecata rationala sa evitam astfel de tragedii, desi intr-un final singurii ce vor platii vor fi doar... cainii. Este obligatia noastra de a nu ne lasa copii/nepotii nesupravegheati ( mai ales cand ai 4 ani !!! ), de a construi adaposturi si ai steriliza, de a face mai multe campanii de adoptii a acestor animale, etc, etc, insa asa cum am spus singurii care vor platii si din pacate chiar cu viata vor fi cainii, insa asa cum ne-au invatat marii profesori de drept penal una din conditii incrimarii este constientizarea faptei, lucru exclus in cazul nostru.
PS: Eu nu am mai fost muscat de un caine de cand aveam 12 ani ( desi intr-o noapte singur fiind pe strada am fost inconjurat, va jur de vreo 50 de caini maidanezi ) si asta pentru ca pur si simplu nu i-am provocat si nu i-am tratat cu frica.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Filip Alexandru, utilizator
se pare ca pdl-istul, cu "să (se) scoată dinţii la câini, vrea sa solutioneze, totusi, cautarile sefului.

”Castrarea câinelui, nu-i scoate acestuia dinţii”

[ link extern ]
In ultima vreme a tot respins legi adoptate in Parlament dar acum a avut cred o scapare, sau un moment de neatentie ca a promulgat o lege buna.
lee_vu a scris:

mai e o idee, aici, de dezbatut, de la un pdl-ist:

"Medicii stomatologi, fie umani sau fie veterinari, să scoată dinţii la câini şi să le deie drumul în comunitate.”:slap:

[ link extern ] /

Ideea nu este rea dar practica ne omoara...
Parlamentarii in general au idei doar pentru ei si nu se gandesc in rest...dar lumea ii voteaza...

Este tot o eutanasiere dar mai lenta.
Nu cred ca, cainii stiu sa bea cu paiul...

Fara dinti vor muri de foame si cainii nu manca oameni din cate stiu eu...
Daca nu stiti ca oamenii sunt mancati de caini ori cainii mananca oameni cititi doar acest material si apoi mai cautam altele:
[ link extern ] /
Eu nu inteleg cum se intampla asa ceva.
Explicatia poate fi aceea ca sunt adusi caini din alte orase.
Sunt caini maibsalbatici.
Aceia ar trebui prinsi insa astia prind doar cainii pasnici si cei cere trec pe verde pe trecerea de pietoni.Acei caini nu musca.Acei caini sunt adaptati la oras si sunt cuminti.

Eutatanasierea pe card o agreati presupune uciderea tuturod si aici e problema.

Eu sunt de acord sa fie stransi cainii dar sa nu fie ucisi.
Aici e problema de fapt.

Daca ei aduna cainii blanzi si cei care traverseaza pe verde pe trecerea de pietoni nu rezolva nimic.
Nu acestia sunt problema.

Chiar si politia rutiera are un spot publicitar cu un caine care trece pe verde pe trecerea de pietoni in care se zice: daca ei pot, poti si tu...

Alte discuții în legătură

Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)