avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme in familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme in familie

mama a decedat in luna mai,am ramas eu,tata si fratele meu;cand am vrut sa facem succesiunea,toate actele fiind la mine,tata s-a rasculat si mi-a cerut actele pe motiv ca incepe el succesiunea si ca vrea sa-i lase fratelui meu apartamentul si locul de veci;si vin si va intreb daca se poate ca pe mine sa ma lase cu ochii in soare si daca poate sa faca ceva ,actele toate fiind la mine.
Cel mai recent răspuns: negreamaria , utilizator 10:58, 4 Septembrie 2013
Tatal dv nu va poate inlatura de la mostenire
Dumneavoastra, odata ce acceptati succesiunea, veti avea calitate de mostenitor .
Sunteti mostenitor rezervatar.

Cota-parte din dreptul de proprietate ce va revine dumneavoastra nu poate fi transmisa fratelui dumneavoastra.

In ceea ce priveste cota-parte din dreptul de proprietate al tatalui, este adevarat ca aceasta poate fi transmisa catre o terta persoana , cu titlu gratuit sau cu titlu oneros.

Trebuie să vă prezentați la notar pentru a da declarație de acceptare a succesiunii.apoi, indiferent cine solicită dezbatrea succesiunii, trebuie să fie prezenți toți succesibilii .Așadar, tatăl dvs. nu poate ceda fratelui dvs. nimic din ce nu se va stabili că-i revine legal.Presupunând că sunt bunuri aflate în masa succesorală și care aparțineau defunctei , aveți un drept de moștenire legală după mama dvs. , alături de fratele și tatăl dvs.
in cazul in care deschid eu succesiuneasi si ei nu se prezinta?
Îi chemați în judecată, dacă nu vor la notar.

Alte discuții în legătură

Care este procedura pentru a fi declarat mostenitor ? Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Mi-a murit mama acum 5 luni. Tatal meu a ramas in casa locuita de mama. Suntem doi la parinti: eu si cu fratele meu. Pe actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă renunț la o parte din moștenire? cami26 cami26 Buna ziua, doresc sa va expun urmatoarea situatie: tatal meu a decedat in 1991 si am facut succesiunea impreuna cu fratele meu pentru un teren arabil si un loc ... (vezi toată discuția)
Succesiune deduanca deduanca Buna ziua. Tata e mort de 10 ani. Mama si fratele (am doar 1 frate),vor sa mi cedeze apartamentul mie. Fratele meu nu trăiește in Romania. Vine rar pt putin ... (vezi toată discuția)