avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Paznic de noapte si zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Paznic de noapte si zi

va rog sa imi spuneti care sunt conditiile de numerare a unui angajat- paznic de noapte ?ce drepturi are angajatul ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:37, 22 Decembrie 2015
Nu prea e corect pentru ca nu se asigura 2 zile calendaristice de repaus saptamanal.
In ce priveste orele suplimentare acestea se platesc cu un spor de minim 75% pentru fiecare ora lucrata peste durata normala de lucru. Adica orele suplim se platesc cu minim 175% (100%+75% spor), nu cu 50%.
multumesc ,da 75 % am fost la itm la un inspector mi-a zis sa platesc orele suplimentare si orele de noapte nu mi-a zis nimic insa de cele doua zile de repaos poate nu a inteles ce i-am explicat eu .am putea avea probleme ?
Conf art 260 alin 1 lit. j CM nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, se sanctioneaza cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei.
dar daca nu avem aceasta posibilitate si platim si orele suplimentare cu 100% ?sunt doi paznici de noapte ca sa acordam acest repaos ar trebui sa mai angajam unul dar nu sunt posibilitati .de aceea sa hotarat ca pe langa 25 % sa se acorde si spor 100% pt orele suplimentare .intr-o luna ar veni in medie 6-10 ore suplimentare .
[
Buna ziua ..daca un paznic lucreaza sambata ..primeste sporul de 25% , mai trebuie acordat 2 zile libere ( sau numai o zi libera )saptamanal?

Alte discuții în legătură

Plata orelor pe timpul noptii alexandrunan alexandrunan Cum este corect sa se plateasca sporul de noapte? - cu un spor de 15% la salariul de baza? - sau ,cu un spor la orele de noapte efectiv lucrate (25%la ... (vezi toată discuția)
Bună seara lucrez de pază marți de la ora 18:00 pina miercuri ... Cristi Ciceala Cristi Ciceala Bună seara lucrez de pază Marți de la ora 18:00 pina Miercuri dimineața la ora 8:00. Apoi m-ai intru seara Miercuri tot ora 18: și termin la ora ... (vezi toată discuția)
Program de lucru in ture rrramor rrramor Daca am un program de lucru in ture de 12 / 72, platesc orele de noapte cu spor de 25%, cum abordez zilele de sambata si duminica?Daca vor fi lucrate, stiu ca ... (vezi toată discuția)