daca o promisiune de vanzare teren este facuta in
2 exemplare 1 scrisa cu creionu care ii ramine mamei mele ea fiind cea care promite iar al 2 lea exemplar este scris cu pixul ramane cumparatorului .tot in acelasi timp si cumparatorul ii vinde mamei un teren pe o hartie scrisa de mana cu pixul iar pe mama o pune sa semneze cu creionul .Ce valoare mai au aceste hirtii scrise cu creionul iar semnatura mamei mai are valoare ea fiind in ac. caz cumparatorul
promisiunea de vanzare nu are valoare juridica, este doar o incercare de a "intari" cuvantul dat, care, pe zi ce trece, nu mai este.Deci valoarea "hartiei" este O.Daca incheiati un pre-contract la notar sau la un avocat, este alta poveste.
Trebuie sa explicati in ce situatie va aflati si care este interesul dvs. real.
Cu privire la validitatea unui inscris sub semnatura privata se poate pronunta doar o instanta de judecata.Efectele juridice ale acelor acte ( chiar scrise cu creionul, pixul etc.) exista atat timp cat au fost semnate de catre parti. Ramane sa ne spuneti care este problema reala.Dar, promisiunea sau acel antecontract au valoare juridica.
Cum sa sustinem ca actele sub semnatura privata nu au nicio valoare juridica? Pai Codul civil le prevede degeaba? Si actul incheiat la avocat, ce fel de act o fi? Nu tot sub semnatura privata?
:O
E preferabil ca intreg actul sa fie scris in acelasi mod, cu acelasi instrument de scris si chiar acelasi scris pentru a nu da nastere unor (potentiale) sustineri referitoare la adaugiri si altele...
Dar... in toate cazurile, daca se folosesc instrumente de scris diferite, se poate face mentiune despre acest lucru in acte si se poate arata logica si sensul acestui procedeu.
Scrierea cu instrumente diferite nu face mai putin valabil un act, asa cum spunea colega mai sus, insa poate lasa loc de interpretare in cazul in care una dintre parti se hotaraste sa-l atace. Cand, asa cum spunea tot colega, o instanta se va pronunta.
Pana atunci insa, el e la fel de valabil ca orice alt act. Semnat pe fiecare pagina.
Va recomand sa refaceti actul, cu mentiunea ca actul e incheiat din data de... iar acum il refaceti intr-o forma mai lizibila etc.
Apoi faceti mentiune despre el la DITL, ca sa nu vanda promitentul-cumparator. :D
Succes!