avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor

daca o promisiune de vanzare teren este facuta in
2 exemplare 1 scrisa cu creionu care ii ramine mamei mele ea fiind cea care promite iar al 2 lea exemplar este scris cu pixul ramane cumparatorului .tot in acelasi timp si cumparatorul ii vinde mamei un teren pe o hartie scrisa de mana cu pixul iar pe mama o pune sa semneze cu creionul .Ce valoare mai au aceste hirtii scrise cu creionul iar semnatura mamei mai are valoare ea fiind in ac. caz cumparatorul
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:37, 21 Martie 2009
nu contezeaza ca este scris cu creionul , trebuie acceptate ca valide , insa trebuie autentificata vanzarea terenului la notar
promisiunea de vanzare nu are valoare juridica, este doar o incercare de a "intari" cuvantul dat, care, pe zi ce trece, nu mai este.Deci valoarea "hartiei" este O.Daca incheiati un pre-contract la notar sau la un avocat, este alta poveste.
Trebuie sa explicati in ce situatie va aflati si care este interesul dvs. real.
Cu privire la validitatea unui inscris sub semnatura privata se poate pronunta doar o instanta de judecata.Efectele juridice ale acelor acte ( chiar scrise cu creionul, pixul etc.) exista atat timp cat au fost semnate de catre parti. Ramane sa ne spuneti care este problema reala.Dar, promisiunea sau acel antecontract au valoare juridica.

succes
av. Ileana Schwarz
Cum sa sustinem ca actele sub semnatura privata nu au nicio valoare juridica? Pai Codul civil le prevede degeaba? Si actul incheiat la avocat, ce fel de act o fi? Nu tot sub semnatura privata?
:O
E preferabil ca intreg actul sa fie scris in acelasi mod, cu acelasi instrument de scris si chiar acelasi scris pentru a nu da nastere unor (potentiale) sustineri referitoare la adaugiri si altele...
Dar... in toate cazurile, daca se folosesc instrumente de scris diferite, se poate face mentiune despre acest lucru in acte si se poate arata logica si sensul acestui procedeu.
Scrierea cu instrumente diferite nu face mai putin valabil un act, asa cum spunea colega mai sus, insa poate lasa loc de interpretare in cazul in care una dintre parti se hotaraste sa-l atace. Cand, asa cum spunea tot colega, o instanta se va pronunta.
Pana atunci insa, el e la fel de valabil ca orice alt act. Semnat pe fiecare pagina.
Va recomand sa refaceti actul, cu mentiunea ca actul e incheiat din data de... iar acum il refaceti intr-o forma mai lizibila etc.
Apoi faceti mentiune despre el la DITL, ca sa nu vanda promitentul-cumparator. :D
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte juridice stoica eugen stoica eugen cand se intelege ca un act depus la o autoritate este depus pentru a produce sau nu consecinte juridice ??? prezentarea unui contact de vanzare cumparare act ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic romex romex Va rog sa ma lamuriti cu o problema. - Doua surori au incheiat un precontract de imprumut - antecontract de vanzare cumparare , prin care una din surori ... (vezi toată discuția)
Anularea promisiuni de vanzare mirela andrada mirela andrada cum se poate anula o promisiune de vinzare sub semnatura privata la terenuri cu legea 18/1991 care au o interdictie de vanzare pe 10 ani (vezi toată discuția)