avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut intre persoane fizice, fara contract
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut intre persoane fizice, fara contract

Buna ziua! Stiu ca s-a discutat pe aceasta tema de nenumarate ori insa, cum fiecare caz este particular, indraznesc sa va cer totusi ajutorul. Parintii mei au imprumutat o suma de bani unui doctor renumit din localitate, fara contract, fara dobanda, doar in baza unui acord verbal. Desigur, motivul invocat de aceasta persoana a fost fals, parintii mei au cazut usor in plasa fiind vorba totusi de o persoana importanta. De doua saptamani, comunicam prin SMS-uri, ba ca e mama bolnava, ba ca e plecata din localitate, ba ca e cardul blocat, etc. Se poate formula o plangere penala impotriva acestei persoane pentru inselaciune sau abuz de incredere, avand in vedere faptul ca a profitat de statutul de medic pentru a pune mana pe acesti bani? Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
mariusbm, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:28, 4 Septembrie 2013
Da, se poate face, dar pe civil nu plangere penala, dar trebuie sa va ganditi ce probe aveti spre a va sustine punctul de vedere. Nu este inselaciune, este un imprumut nereturnat.
Nu vreau sa sune pueril insa SMS-urile pot fi luate in calcul intr-o eventuala actiune in instanta?
Da, sunt bune. Daca le scoateti pe suport de hartie sunt si mai bune!

P.S. Inainte de a va lansa intr-un atac in instanta imoptriva debitorului, adunati cat mai multe probe si incercati sa nu ii dati de banuit ce aveti de gand sa faceti. Strangeti sms-uri, discutii cu martori de fata, etc. Daca suma este consistenta luati legatura cu un avocat sa va invete ce aveti de facut. Bafta!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari prin sms nicoleta1975 nicoleta1975 Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ... (vezi toată discuția)
In anul 2019 luna iunie am dat un avans la mobila de bucatarie, ... Ionut61 Ionut61 In anul 2019 luna iunie am dat un avans la mobila de bucatarie, urmand sa platesc diferenta cand este gata, respectivii nu mi au mai livrat mobila, la cateva ... (vezi toată discuția)
Imprumut fara contract,garantii,acte notariale, doar o intelegere verbala. markt markt Buna, As avea si eu o intrebare: am primit 22000 de euro de la o persoana cu care am avut o relatie sentimentala,bani au fost trimisi prin transfer bancar , ... (vezi toată discuția)