Buna ziua! Stiu ca s-a discutat pe aceasta tema de nenumarate ori insa, cum fiecare caz este particular, indraznesc sa va cer totusi ajutorul. Parintii mei au imprumutat o suma de bani unui doctor renumit din localitate, fara contract, fara dobanda, doar in baza unui acord verbal. Desigur, motivul invocat de aceasta persoana a fost fals, parintii mei au cazut usor in plasa fiind vorba totusi de o persoana importanta. De doua saptamani, comunicam prin SMS-uri, ba ca e mama bolnava, ba ca e plecata din localitate, ba ca e cardul blocat, etc. Se poate formula o plangere penala impotriva acestei persoane pentru inselaciune sau abuz de incredere, avand in vedere faptul ca a profitat de statutul de medic pentru a pune mana pe acesti bani? Va multumesc!
Da, se poate face, dar pe civil nu plangere penala, dar trebuie sa va ganditi ce probe aveti spre a va sustine punctul de vedere. Nu este inselaciune, este un imprumut nereturnat.
Da, sunt bune. Daca le scoateti pe suport de hartie sunt si mai bune!
P.S. Inainte de a va lansa intr-un atac in instanta imoptriva debitorului, adunati cat mai multe probe si incercati sa nu ii dati de banuit ce aveti de gand sa faceti. Strangeti sms-uri, discutii cu martori de fata, etc. Daca suma este consistenta luati legatura cu un avocat sa va invete ce aveti de facut. Bafta!