avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare bun mobil comun, masina-in timpul procesului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare bun mobil comun, masina-in timpul procesului de partaj dupa divort

Buna ziua,
Sunt in proces partaj cu fosta sotie si m-ar interesa daca as putea vinde o masina veche, care se afla la masa partajabila, inmatriculata pe numele meu , deoarece nu o mai folosesc
Fosta sotie nu doreste sperand cred in obtinerea unei sume mari prin expertiza
Eu as vrea sa vand fara consimtamantul ei , iar jumatate din pret sa aiba ea drept de creanta- insa nu as vrea ca instanta sa retina ca instrainez bunuri comune , si sa am necazuri...
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: aurel_vl , utilizator 09:25, 5 Septembrie 2013
Daca autoturismul este bun comun, si inteleg ca este din moment ce este inclus in masa partajabila, nu este recomandabil sa il vindeti intrucat sotia dvs. poate solicita anularea contractului de vanzare. Acest contract poate ramane valabil numai daca in urma partajului masina va este atribuita dvs. in totalitate.
Masina , fiind un bun comun, poate fi vanduta doar dupa partajarea bunurilor .
Stimat forumist,

Chiar dacă nu s-ar anula actul de vânzare, ar fi foarte uşor ca fosta soţie să ceară instanţei considerarea valorii maşinii respective ca un drept de creanţă, inclus ca atare în masa partajabilă.

Nu păcăliţi pen nimeni, însă, cu creanţa asupra valorii de vânzare, deoarece în astfel de cazuri de expertizează valarea autoturismului.

Nici instanţa nu ar privi cu îngăduinţă un astfel de act, iar costurile de expertiză ar mări cheltuielile de judecată.

Prin urmare, răspunsul este nu.
Va multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot contesta valabilitatea unui contract de vanzare-cumparare? Oana Codrescu Oana Codrescu Am divortat in decembrie 2008 ,iar de anul trecut (septembrie 2008) sunt in proces de partaj cu fostul. La al IX - lea termen a venit cu un contract de ... (vezi toată discuția)
Vanzarea bunurilor comune dintr-o casatorie intrebatorul_g intrebatorul_g am o cunostinta care vrea sa divorteze. In timpul casatoriei s-au cumparat mai multe bunuri printre care si o masina. De curand sotul a vandut masina, care ... (vezi toată discuția)
Partaj Nina1 Nina1 Buna.Cota parte intr-un proces de partaj poate fi 80%-20% daca ambele parti au contribuit in mod egal la dobandirea bunurilor comune mobile si imobile?Nici una ... (vezi toată discuția)