Am inregistrat datorii la plata chiriei unui sediu , catre o persoana juridica. Am platit cand am putut, am vorbit cu dansii la telefon, nu m-am ascuns si nici nu am incercat sa dau teapa. Acum , am fost anuntat ca exista o plangere penala de inselaciune contra mea. Intrebarea este ce atrage dupa sine acea plangere si daca este intemeiata, in conditiile in care eu sunt de buna credinta. Este posibila o plata esalonata a datoriei?
Este important de stiut pentru ce exact v-a fost placuta plangerea. In mod normal intarzierile la plata dau nastere unui litigiu civil nu penal. Depinde ce probe au dansii in sustinerea plangerii. Formularea plangerii da nastere unor cercetari in urma carora se poate dispune inceperea urmariri penale impotriva dvs. sau neinceperea. Totul depinde de amanuntele din dosar. In cazul inceperii urmaririi penale, se poate ajunge la tragerea dvs. la raspundere penala.
Trebuie cunoscute motivele concrete ale plangerii penale.
Din relatarea dvs. Nu reezulta comiterea infractiunii de inselaciune.
Probabil ca au avocat care nu cunoaste legea penala...
La dosar nu exista vreo dovada a comiterii infractiunii de inselaciune. ci doar faptul ca am datorie restanta in suma de... si sunt enumerate facturile restante. Au castigat un proces civil, au o hotarare judecatoreasca de recuperare a datoriei( eu nu am fost citat la acest proces) etc. Nu am refuzat sa platesc , dar, din pacate afacerile nu merg atat de bine , am pus pe primul plan copii si nevoile lor , in felul acesta ramanand dator . Dar , incerc sa platesc din fiecare contract pe care il semnez ( ceea ce nu prea se mai intampla ) .
Hartuire
Alexya79
Am avut o relatie de concubinaj de 2 ani cu un barbat. In urma cu 8 luni am decis sa ne despartim pt ca aflasem ca am fost inselata. Tin sa mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)