avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor

buna ziua, imi poate spune cineva daca in situatia in care sotia fratelui meu a plecat de la domiciliu cu copil cu tot fara ca fratele sa stie, ea plecand in alt oras, exista posibilitatea sau exista o posibilitate prin care el sa poata sa isi vada copilul cand are timp liber? au fost la mediator si momentan au custodie comuna dar ea nu vrea sa il lase sa vada copilul si nu vrea sa ii spune unde locuieste in acel oras, il suna mereu doar ca sa ii spuna ca nu va mai vedea copilul, el e foarte atasat de copil si invers, e disperat.Parintii si sotia lui decid viitorul copilului, tin sa mentionez ca ea a avut tentative de suicid dar avocatul ia spus ca nu au acestea relevanta daca nu exista documente...astept raspuns, multumesc
Cel mai recent răspuns: ari86 , utilizator 14:22, 4 Septembrie 2013
Buna ziua,
Exista o sentinta prin care sa se stabileasca un program de vizitare?
In acest caz, cel impricinat poate formula o plangere la politie privind art. 271 alin 1 Cod Penal
av. Gabriel Klein Kiritescu
[editat text -copy paste]

In cazul in care nu exista un program de vizitare, tatal sa sesizeze instanta de judecata.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
multumesc, nu exista program de vizitare momentan pentru ca au mers pe cale amiabila si custodie comuna, dar ea refuza si drepul lui de a vedea copilul invocand diverse motive nefondate.A depus plangere pentru parasire de domiciliu cu minor dar degeaba, nu l-a ajutat cu nimic, iar acum el lucrand in domeniu militar incearca sa ii faca probleme cu multe lucruri neadevarate.Nu si-a vazut copilul de 3 saptamani si nici nu stie unde sa se duca sa il vada pentru ca ea refuza sa spuna unde locuieste cu chirie....si din cate s-a interesat nu poate fi obligata sa spuna unde locuieste
Cele relatate de dvs.ma fac sa cred ca sotia, adica cumnata dvs, este de fapt inspaimantata. Se teme de sot . De aceea se ascunde , practic, nu vrea sa stie ca sotul o poate gasi, adica sa fie la dispozitia lui, sa o poata agresa , sa fie fata-n fata cu el . Poate gresesc, in cazul de fata , si imi cer scuze , insa femeile nu-si iau copilul de mana si pleaca de acasa , sa locuiasca cu chirie , de prea mult bine si intelegere. Iar faptul ca spuneti ca a avut intentii suicidare, ar fi trebuit sa va faca pe dvs sa priviti situatia ei cu mai multa compasiune, sa va ganditi "de ce" , care e "cauza" , pt. care i-au trecut prin minte asemenea ganduri. Nu de fericita ce e, asta ea clar.
Mai bine incercati sa lamuriti lucrurile , aveti rabdare , prin intelegere veti rezolva mai usor lucrurile .
CRM2013, utilizator
ati inteles gresit, total gresit, gelozia ei a fost dusa la extreme iar fiind o famile cu bani considera ca nu exista nimic , care sa o faca sa il lase sa vada fata, aceasta ascundere a ei este de fapt razbunare pe el pentru ca el nu a mai acceptat ca parintii ei sa fie prezenti tot timpul in casnicia lor, ea este dependenta de ei,le convine sa plateasca, chirie pt ca au de unde si tocmai din aceasta cauza au impresia ca nu exista lege care sa o oblige sa accepte ca tatal sa vada fetita, in familia ei este vorba doar de bani si orgoliu, nu de interesul copilului pt ca nici macar certurile intre ei nu sunt pe tot ridicat iar despre violenta nici nu se pune problema
ari86, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor cand autoritatea parinteasca se exercita in comun Cornel_Dima Cornel_Dima Buna ziua, Incep istorioara mea si sper sa abia cineva rabdarea sa citeasca si puterea sa inteleaga si bineinteles, sa ma ajute. Am doua fetite minore, cea ... (vezi toată discuția)
Custodie unica solomonalexa solomonalexa Buna ziua, Am intentat proces la sfatul avocatului prin care solicit custodie unica pentru fetita mea de 3 ani si 3 luni. motivele mele sunt ca tatal ei ... (vezi toată discuția)
Model cerere vizitare minor andreiionel andreiionel Am custodie comuna cu sotia mea si m-am inteles verbal sa vad baiatul la doua spatamani. De la o vreme il vad rar si numai la ce ore vrea ... (vezi toată discuția)