avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Convocare pentru procedura de informare in mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Convocare pentru procedura de informare in mediere

Buna ziua,
Avand in vedere prevederile legii medierii, pt procedura de informare, daca cel invitat nu se prezinta dar avem confirmarea de primire cu semnatura lui de la posta, este necesar sa-l convocam din nou?
art.43 alin3:(3) Daca una dintre parti refuza, in scris, in mod explicit, medierea ori nu raspunde invitatiei mentionate la alin. (1) ori nu se prezinta de doua ori la rand la datele fixate pentru semnarea contractului de mediere, medierea se considera neacceptata.
Cel mai recent răspuns: Alice Voinescu , Mediator 16:46, 4 Octombrie 2013
Sunt de aceeasi parere cu @legally_aid si @artacomunicarii. Sedinta de informare nu poate fi considerata a fi in mod obligatoriu "data semnarii contractului de mediere", ci data la care se indeplineste obligatia legala a parcurgerii informarii.

Contractul de mediere, presupunand ca informarea are ca rezultat acceptarea medierii =D>, poate fi semnat si la o alta data, nu neaparat la finalul informarii, asta si pentru ca partile nu sunt obligate, conform legii, sa faca medierea cu acelasi mediator care le-a facut informarea. :((

Pentru convocarea la informare, intervalul permis de lege (15 zile calendaristice pentru finalizarea procedurii) este, de cele mai multe ori, insuficient pentru a permite transmiterea a doua invitatii, cel putin cu Posta Romana. Acest demers poate fi facut, insa optional si in cazuri obiectiv motivate. Daca invitatul a semnat de primire, nu a solicitat reprogramarea si nici nu s-a prezentat la informare, fara a motive lipsa, este clar ca nu doreste sa participe.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
mediator_comeaga, utilizator
Buna ziua,
Art. 43 (3)Dacă una dintre părţi refuză, în scris, în mod explicit, medierea ori nu răspunde invitaţiei menţionate la alin. (1) ori nu se prezintă de două ori la rând la datele fixate pentru semnarea contractului de mediere, medierea se consideră neacceptată.

Toate cele bune !
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2013
Alice Voinescu, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)
Mediator la domiciliul unei parti care refuza informarea sau medierea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Daca mediatorul se deplaseaza la domiciliul unei parti si aceasta nu ii deschide usa mediatorul consemneaza aceasta in procesul verbal? Informarea sau ... (vezi toată discuția)