avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contract de comodat auto... ajutor!!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contract de comodat auto... ajutor!!!

Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare ,
Sant propietarra unui autovehicul inregistrat in Italia sant cetatean roman dar am resedinta si in italia... as vrea sa aduc masina in Romania chiar daca este inregistrata in Italia cu numere si asigurare Italiana... Vreau sa-i fac un contract de comodat auto fratelui meu care are resedinta in Romania.... Poate folosi autovehiculul pe timp ilimitat in Romania? Sau numai pentru 90 de zile asa cum am citit in legea 195/2002 art.82 punctul 4 .. Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: milady , utilizator 17:42, 22 Martie 2009
Contractul de comodat se poate incheia pe durata nedeterminata.
Va multumesc ... dar stiam ca acest contract se incheie si pe timp indeterminat , dar intrebarea era daca fratele meu putea conduce aceasta masina in Romania pe timp indeterminat...
In primul rand consider ca ar fi mai oportun sa incheiati o procura speciala prin care il imputerniciti pe fratele dvs sa conduca autoturismul pentru a nu avea probleme la vama. Contractul de comodat poate fi accesoriu doar daca este necesar.
Legat de termenul de 90 de zile nimic nu il impiedica sa iasa din tara dupa care sa se reintoarca inapoi cu dovada faptului ca a iesit din tara.

Av. Adrian Posdarie
Buna ziua,
Multumesc mult pt. raspuns .. :)
Contractul de comodat este perfect valabil si recunoscut. Nu este necesar incheierea unei procuri. In ceea ce priveste perioada de 90 de zile nu mai are aplicare avand in vedere ca acum se trece cu C.I. si prin urmare nu se mai pune viza pe pasaport. Astfel poate folosi masina pe perioada nedeterminata fara nici o probelema. Iar daca este intrebat, poate sa suna ca a iesit din tara si s-a intors. Dar va asigur ca nu il mai intreaba nimeni nimic.

av zaharia f.

Alte discuții în legătură

Contract de comodat auto - circulatie in romania bia.ursu bia.ursu Buna ziua. Doresc sa aduc o masina din Italia, pe baza unui contract de comodat facut de proprietarul masinii, respectiv mama mea. Cat timp pot circula in ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar fara persoana imputernicita (iesire auto din ro) kvremus kvremus Buna ziua, Va solicit ajutorul intr-o privinta: un prieten de-al meu, roman, se afla in Italia (are si acte de Italia) si a cumparat o masina noua din ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu masina fara contract de comodat sau procura? CFlorin1 CFlorin1 Buna ziua. As dori sa plec la Roma saptamana aceasta. Masina nu este a mea, ci a unui prieten, pot iesi din tara fara procura sau contract de comodat? (vezi toată discuția)