Buna ziua,
Nu stiu daca am procedat bine, dar as avea nevoie de un mic sfat.
Dupa decesul tatalui meu in aprilie 2012 exista mici divergente privind cota de succesiune a mostenitorilor si cota-parte ce-i revine mamei (divortata de parintele decedat dar fara partaj). Notarul mi-a comunicat verbal (eu fiind una din mostenitoare) ca intai se va face partajul in cota de 1/2 mama si 1/2 decedatul si apoi certificatele de mostenitor pentru cei 4 copii ai decedatului. Fratele nu crede acest lucru si mi-a cerut actele pentru a consulta alt notar pentru a reduce partea mamei din apartamentul cu pricina. I-am dat actele in original inclusiv Anexa 24 de la Primarie unde sunt trecuti cei 4 mostenitori. Acum intrebarea:
Credeti ca fratele, avand acele in original ar putea face ceva? Adica sa se declare singurul mostenitor si sa treaca apartamentul pe numele lui sau orice altceva ca sa treaca apartamentul doar pe numele lui?
Din ceea ce ati expus dvs in prima postare, notarul are dreptate. Insa puteati sa puneti succesiunea pe rol si sa aduceti apoi si restul actelor cerute de notar.
cat priveste prezenta succesibililor aceasta este obligatorie in cazul dezbaterii sucesorale pe cale amiabila la notar.
Tocmai aici e problema. Fratele caruia i-am dat actele in original nu accepta aclea amiabila cu procentul de 50% catre mama si mi-a cerut actele pentru a consulta singur un notar. Intrebarea mea era daca poate rupe Anexa 24 de la Primarie si sa faca alta numai pe numele lui/
Din moment cei de la Primarie au eliberat Anexa cu toti mostenitorii nu pit sa emita o alta anexa cu alt continut. Daca nu va intelegeti veti merge in instanta.
Succesiune
al1n
Suntem trei frati. Parintii nostri au avut un apartament de doua camere confort 1 decomandat, proprietate personala. In anul 2002 parintii au donat cu act de ... (vezi toată discuția)