avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Citatia pentru dezbaterea succesiunii se poate trimite ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Citatia pentru dezbaterea succesiunii se poate trimite din oficiu, la cererea consiliului local?

buna seara am o intrebare tatal meu a decedat am primit o citatie prin care se cere dezbaterea masei succesorale a unui imobil,respectiv un apartament,insa problema este ca avem un contract de vanzare cumparare intre tata si fiu ,intrebarea mea este urmatoarea se poate cere dezbaterea de catre consiliu local sau doar la cererea unuia dintre frati ,notara nu a dorit sa primeasc copia contractului doar la un nou termen in care sunt si fratii prezenti,tin sa precizez ca unul din frati nu a fost citat a zis ca s-a omis de cel care a depus certificatul de deces va multumesc
Cel mai recent răspuns: roxanam79 , utilizator 20:25, 1 Noiembrie 2012
Cererea privind dezbaterea succesiunii se poate face de orice persoana interesata. Cel care a depus cererea avea obligatia si sa spuna ce mostenitori sunt ...se trece aceasta informatie in cerere. Oricum toate aceste lucruri se stabilesc cu acte de stare civila. Ca nu v a Aratat contractul nici nu era obligata nefiind parte in act nu avea de ce sa vi l arate. In cadrul dezbaterii succesiunii la stabilirea masei succesorale veti vedea ce bunuri mai exista in patrimoniul tatalui dvs la data decesului.
sa fiu mai pe inteles,eu ca proprietar prin contractul de vanzare cumparare pe care il am cu tatal meu ,defunctul,am fost la notar sa dovedesc ca sunt proprietarul casei,iar notarul mi-a spus ca nu il primeste decat la urmatorul termen in care sunt citati si frati,ce nelamurie am aceasta dezbatere poate fi ceruta de catre consilul local , in urma certificatului de deces doar pentru a se afla proprietarul,fara a fi ceruta de unul din frati?eu ce trebuie sa fac ?fratii mai trebuie sa semneze,ca asa mi-a spus notara ,puteti sa imi dati si o lege pe care sa o studiez.va multumesc
Ce sa semneze fratii dvs? Aveti o mare nebuloasa.....
In primul rand cine a cerut dezbaterea succesiunii?! Vreti sa dezbateti pe cale amiabila o faceti la notar , daca va intelegeti cu fratii daca nu va adresati instantei. Depinde de mostenitori. Daca va contesta acel act de vanzare si dovedesc ca este o donatie deghizata va fi supusa reductiunii liberalitatilor excessive pentru ca le incalca cota lor succesorala. Nu consiliul local al deschis dezbaterea succesiunii.
Probabil unul dintre frati a depus actele de stare civila la notarul public in vederea dezbaterii succesiunii, Consiliul Local sigur nu a demarat aceasta procedura... Banuiesc ca notarul s-a referit ca veti semna (impreuna cu fratii) incheierea finala din cadrul procedurii succesorale. Pentru alte detalii, puteti studia Legea nr.36/1995 a notarilor publici si activitatii notariale, la Sectiunea III (Procedura succesorala).
sa semneze ca sunt de acord ca intreaga masa succesorala sa treaca pe sotia defunctului ,respectiv mama mea,insa daca nu ma prezint, ce sa fac de unde pot afla cine a cerut dezbaterea,notara nu a vrut sa-mi arate dosarul si cine a cerut dezbaterea a spus ca in urma depunerii certificatului de deces primaria,respectiv cei de la evidenta populatiei ,au cerut dezbaterea si ca nici vorba unul din frati ,este posibil acest lucru?pe citatie scrie "sesizarea de deschidere a procedurii succesorale a fost facuta de consiliul local al municipiului bv-serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor ,din care rezulta ca masa succesorala a defunctului este compusa din .........apartamentul respectiv,iar pasivul succesiunii este compus din_______."va multumesc mult

Alte discuții în legătură

Succesiune. ajutati-ma va rog. sava88 sava88 In urma cu aproape 4 luni tatal meu a decedat. Acesta detinea 2 aprtamente dintre care unul l-a trecut pe numele fratelui meu in urma cu cativa ani buni, ... (vezi toată discuția)
Succesiune bani depusi in banca roxanam79 roxanam79 buna seara am o intrebare am primit o citatie in care sunt chemat sa dezbat o succesiune a unui bun imobil( care imi apartine printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Succesiune a_gmona a_gmona Mama mea este in viata si mai am o sora. Tatal meu a decedat in urma cu 2 luni si acum am primit o citatie sa ma prezint la notar pentru masa ... (vezi toată discuția)