avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Citatia pentru dezbaterea succesiunii se poate trimite ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Citatia pentru dezbaterea succesiunii se poate trimite din oficiu, la cererea consiliului local?

buna seara am o intrebare tatal meu a decedat am primit o citatie prin care se cere dezbaterea masei succesorale a unui imobil,respectiv un apartament,insa problema este ca avem un contract de vanzare cumparare intre tata si fiu ,intrebarea mea este urmatoarea se poate cere dezbaterea de catre consiliu local sau doar la cererea unuia dintre frati ,notara nu a dorit sa primeasc copia contractului doar la un nou termen in care sunt si fratii prezenti,tin sa precizez ca unul din frati nu a fost citat a zis ca s-a omis de cel care a depus certificatul de deces va multumesc
Cel mai recent răspuns: roxanam79 , utilizator 20:25, 1 Noiembrie 2012
Da...in acest caz si in acea parte a tarii este o practica.....
Sa inteleg ca apartamentul este bun comun al parintilor? Ca tatal dvs v a vandut cota sa parte ideala?
Daca nu va prezentati toti mostenitorii sau acestia sa fie reprezentati prin procura autentica la dezbaterea succesiunii sau nu va puneti de acord in ceea ce priveste compunerea masei succesorale sau va contestati calitatea de mostenitori, notarul ca suspenda dosarul si va veti adresa instantei.
da este bun comun ,dar pe contractul de vanzare cumparare au semnat amandoi parintii,si este lut prin credit la banca si girat totodata deci este posibil ca nici un frate sa nu fi deschis succesiunea si sa fie deschisa de consiliul local
mai am o intrebare daca apartamentul a fost cumparat prin credit bancar in 2004 si am platit impozit pe numele meu cum mai poate fi bagat in masa succesorala a defunctului va multumesc
Procedura succesorală notarială se deschide la cererea oricărei persoane interesate (poate fi un creditor), precum şi a secretarului consiliului local al localităţii în raza căreia se aflau bunurile defunctului la data deschiderii moştenirii. (pentru ca, in lipsa mostenitorilor legali sau testamentari, patrimoniul defunctului se transmite comunei, orasului, municipiului, dupa caz).

roxanam79 a scris:

insa daca nu ma prezint, ce sa fac de unde pot afla...

Prezentati-va! (preferabil cu avocat).
Fratii ar putea sa pretinda ca acea vanzare deghizeaza o donatie.
Sau, daca ziceti ca din evidentele publice rezulta ca acel ap. este proprietatea dvs. (viu si neingropat, platitor de impozit) si nu mai aparea ca fiind in patrimoniul defunctului la data mortii lui, m-as duce macar sa aflu de ce (din nestiinta, din rea-credinta, din pura prostie?) a fost mentionat in cerere de ... exact acele entitati care zic ca tin... evidente. :-/
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2012
romascanu, moderator
odata ce acel apartament este luat prin credit si girat la banca automat ,dupa parerea mea cred ca banca urmareste daca acel bun este sau nu instrainat deci imobilul nu se mai afla in proprietatea defunctului ,unde pot cere sa vad cine a facut cererea ,la primarie ?este vorba de ANEXA 1 ,mi se poate arata cine afost secretarul sau alt frate va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. ajutati-ma va rog. sava88 sava88 In urma cu aproape 4 luni tatal meu a decedat. Acesta detinea 2 aprtamente dintre care unul l-a trecut pe numele fratelui meu in urma cu cativa ani buni, ... (vezi toată discuția)
Succesiune bani depusi in banca roxanam79 roxanam79 buna seara am o intrebare am primit o citatie in care sunt chemat sa dezbat o succesiune a unui bun imobil( care imi apartine printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Succesiune a_gmona a_gmona Mama mea este in viata si mai am o sora. Tatal meu a decedat in urma cu 2 luni si acum am primit o citatie sa ma prezint la notar pentru masa ... (vezi toată discuția)