avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune bani depusi in banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune bani depusi in banca

buna seara am o intrebare am primit o citatie in care sunt chemat sa dezbat o succesiune a unui bun imobil( care imi apartine printr-un contract de cumparare-vanzare de la tatal meu ) iar una din surori insista sa merg si sa semnez succesiunea ca nu se intampla nimic,insa ce sa semnez cat timp eu am un contract de vanzare,m-am interesat la impozite eu dadeam tatalui meu sa plateasca impozitul dar nu am stiut ca el plateste tot pe numele lui ,ca la administratie nu este declarat cine avea obligatia sa declare apartamentul?este posibil sa fie succesiunea din oficiu atata timp cat eu am un extras cf pe numele meu ?notarul care a facut contractul a spus ca el a trimis mai departe contractul de vanzare cumparare si ca trebuia sa figurez,deci e posibil ca la primarie sa nu figurez?fratii spun ca nu vor parte dar insista sa semnez pa baza citatiei de mai sus intr-u-cat tatal meu,defunctul,a avut bani in banca si pt a putea sa-i scoata mama mea trebuie sa semnez si eu,deoarece nu se pot scoate banii fara semnatura unuia din copii defunctului.totodata au cerut si certificatul meu de casatorie,de ce daca nu au interes meschin?daca eu nu ma prezint poate mama mea sa scoata banii ?eu vreau sa o imputernicesc pe ea pt acesti bani dar nu sa semnez si sa dezbat contractul meu de vanzare cumparare.pot sa schimb notarul in alt judet,in judetul unde sunt banii depusi?notarul nu a vrut sa imi arate cine a deschis succesiunea ,cum pot eu sa aflu.va multumesc mult.
succesiunea se dezbate acolo unde a avut ultimul domiciliu defunctul... da puteti mandata pe mama dvs sa semneze pentru a ridica banii dar tot trebuie dezbatuta succesiunea si trebuie sa fiti de fata... daca aveti act de vanzare cumparare pentru casa cumparata de dvs de la parinti, nu cred ca trebuie sa va faceti probleme ca ar intra in masa succesorala
Succesiunea se dezbate la ultimul domiciliu al defunctului.

Pentru a face dovada filiatiei dvs fata de defunct trebuiesc depuse al notar toate actele de stare civila, inclusiv cel de casatorie.

Vor intra in masa succesorala bunurile aflate in patrimoniul defunctului.

Daca dvs aveti act de vanzare cumparare pe numele dvs, inscris in cartea funciara nu aveti de ce va face griji. In mod normal ar fi trebuit ca dvs sa mergeti la primarie si sa declarati dobandirea acestui bun.

Va prezentati la dezbaterea succesunii si vedeti despre ce este vorba, daca nu va convine nu semnati si atunci este posibil sa mergeti in instanta.

Oricum mama nu va putea ridica banii din banca decat in urma dezbaterii succesiunii.
In primul rand dupa contractul de vanzare cumparare , dvs ca proprietar trebuia sa schimbati in termen de 30 de zile rolul fiscal, notarul public are obligatia de a inscrie la Cartea funciara contractul de vanzare cumparare adica sa intabuleze dreptul de proprietate al dvs in baza acelui contract.
Pana nu vedeti despre ce este vorba la succesiune unde va cheama nu puteti sti. Este foarte adevarat ca nu se poate dezbate succesiunea fara unul din mostenitori, nu pot scoate bani daca acestia sunt singurul bun din masa succesorala fara prezenta dvs la notar sau prin mandatar.
va multumesc eu nu am pretentii asupra bunului defunctului chiar art 1112 c pc spune ca in cazul in care nu te prezinti esti prezumat renuntator la mostenire,este obligatorie prezenta mea daca eu nu vreau parte,pot face o mandatare pt mama mea la alt notar in care am incredere

pe citatie sunt invitat sa dezbat succesiunea privind bunul imobil al meu prin contractul de vanzare dar care a apartinut defunctului,adica tatalui meu eu nu am declarat acest bun nicaieri ca fiind proprietatea mea deoarece am considerat ca atata timp cat am un extras cf toate sunt ok,deci prin ceea ce scrie pe citatie ei pot dezbate sumele din banca ale tatalui meu?

Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
opinia mea este sa va duceti dvs sa vedeti ce b unuri sunt cuprinse in masa succesorala... e cel mai bine... dupa aceea puteti sa dati procura mamei sa ridice si partea dvs de bani din mostenire

Alte discuții în legătură

Citatia pentru dezbaterea succesiunii se poate trimite din oficiu, la cererea consiliului local? roxanam79 roxanam79 buna seara am o intrebare tatal meu a decedat am primit o citatie prin care se cere dezbaterea masei succesorale a unui imobil,respectiv un apartament,insa ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament cosmin311 cosmin311 Acum o saptamana a murit mama. Apartamentul cu 2 camere in care stau este al mamei adica e trecut pe numele ei inainte de casatorie. Tata a divortat de mama de ... (vezi toată discuția)
Succesiune oana11 oana11 buna ziua am si eu o intrebare. strabunicul meu a decedat in urma cu multi ani si bunicul nu a facut actele de succesiune.bunicul nu mai are frati,bunica mea ... (vezi toată discuția)